Bijgewerkt: 21 januari 2021

Jeugdoverlast in Amstelveen is enorm gedaald

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
24-02-2014

Het aantal meldingen rondom jeugdoverlast is de afgelopen jaren in Amstelveen enorm gedaald, dit blijkt uit de periodieke rapportage 'Jeugd, Veiligheid en Handhaving'. Van 605 in 2009 tot 367 in 2013. Hoewel de bodem in zicht leek, jeugdoverlast zal immers altijd blijven bestaan, is ook het afgelopen jaar weer een daling van 6 procent waarneembaar.

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Wethouder Herbert Raat (VVD) van Jeugd en Handhaving


Wethouder Herbert Raat (VVD) van Jeugd en Handhaving: "Jongeren horen bij Amstelveen, ook op straat, maar dit mag niet ten kosten van anderen gaan. Vier jaar geleden zijn we een hele nieuwe weg ingegaan met het jongerenwerk. Het is direct onder de hoede van de gemeente gekomen. Onze jongerenwerkers zijn er met name 's avond en in het weekend op de tijden die er echt toe doen. Dat doen ze niet alleen. Ook de handhavers en de politie zetten zich voor de volle 100 procent in. Het is nu zaak om de vinger aan de pols te blijven houden, want het is niet vanzelfsprekend, dat het goed gaat".

Extra aandacht

Niet overal nam de overlast af. De Parelvisserslaan, Fideliolaan en Carmenlaan vragen om extra aandacht. Hier zijn inmiddels een aantal afspraken gemaakt met de wijkagent en Eigen Haard om de jeugdoverlast aan te pakken. Naast overlast meldingen bevat de periodieke rapportage ‘Jeugd, Veiligheid en Handhaving’ ook informatie over cameratoezicht, het aantal en soort vernielingen in de stad, verbalen parkeren en meldingen overlast/milieu. Geïnteresseerden kunnen de volledige rapportage hier (pdf 19 pagina’s) downloaden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.