Bijgewerkt: 20 augustus 2019

Joke Boon signeert bij boekhandel Libris Venstra

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
27-06-2016

Het jaar 2016 staat internationaal in het teken van de boon. Op vrijdag 1 juli 2016 komt daarom de enige echte Joke Boon naar Venstra Café om u haar heerlijke bonencakejes te laten proeven en te vertellen over haar kookboek Bonen! Uiteraard heeft zij ook gelegenheid om te signeren. Bonen (of iets breder getrokken: peulvruchten) zijn niet alleen lekker en voedzaam, ze zijn ook volwaardige vleesvervangers.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2016)

Boon is een veel voorkomende naam voor grote zaden van verschillende geslachten van de bloeiende plantenfamilie Fabaceae (ook bekend als Leguminosae), die worden gebruikt voor menselijke, of dierlijke voeding


En als we nu en in de toekomst de hele wereldbevolking willen blijven voeden, zullen alternatieven voor vlees een steeds grotere rol moeten gaan spelen. In de 144 originele recepten in haar kookboek heeft zij zich laten inspireren door de enorme variëteit aan gerechten die met peulvruchten te bereiden zijn. Van bonenbrood en hartige taart tot amandel/lupinekoekjes en After Eight ijs op basis van grauwe erwten.

Proef, ervaar de boon en laat je verrassen! Joke Boon is vanaf 11.30 tot 12.30 uur in het café van boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein aanwezig. Stadsplein 102 A 1181 ZM Amstelveen Webshop www.venstra.nl   (binnen 24 uur verzonden)



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.