Bijgewerkt: 9 maart 2021

KKC en Panta Rhei starten samenwerking mavo-havo brugklas

Nieuws ->

Bron: SG Panta Rhei
15-02-2021

Scholengemeenschap Panta Rhei start schooljaar 2021-2022 in samenwerking met het Keizer Karel College (KKC) in Amstelveen een gezamenlijke mavo/havo brugklas bij Panta Rhei: Up2havo. Hét alternatief voor leerlingen met een mavo- of mavo/havo-advies die willen doorgroeien naar de havo. Docenten van het KKC verzorgen de kernvakken en het vak Frans voor deze brugklas Up2havo. Wanneer de leerling na het eerste of tweede jaar het havoniveau behaalt, kan deze drempelloos doorstromen naar de havo van het KKC.

Foto Amstelveen
(Foto SG Panta Rhei - 2021)

Nan Botting rector van het KKC en Erik Holtslag directeur-bestuurder van scholengemeenschap Panta Rhei introduceren samen de UP2HAVO poster op 12 februari 2021


Veel leerlingen op Panta Rhei groeien door naar een hoger niveau omdat ze op Panta Rhei in relatief kleine klassen veel persoonlijke aandacht krijgen. Leerlingen met een mavo- of mavo/havo-advies kunnen vanaf volgend schooljaar op Panta Rhei doorgroeien naar het havoniveau en na het eerste of tweede leerjaar drempelloos overstappen naar de havo aan het KKC. Zo bieden de scholen ook leerlingen die zich wat later ontplooien alle kansen om door te groeien zonder een jaar te verliezen. In de mavo/havo-brugklas krijgen de leerlingen Cambridge Engels en het vak Technologie & Toepassing, waar ze een brede interesse voor technologie ontwikkelen.

Er is sprake van een samenwerking tussen beide scholen die vergelijkbaar is met de constructie van de andere school van de Stichting Keizer Karel in Uithoorn, het Alkwin Kollege met Thamen. De ervaring leert dat een dergelijke brugklas een mooi voorlopig alternatief is voor leerlingen die aan het einde van de basisschool nog geen havoniveau hebben, maar wel de potentie hebben om zich verder te ontwikkelen. De gemiddelde doorstroom van deze kansklas naar de havo ligt rond de 60%.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.