Bijgewerkt: 14 juli 2020

KLM Flamingo Salsa Club viert zilveren jubileum

Nieuws -> KLM

Bron: KLM Flamingo Salsa Club
16-09-2014

Amstelveen kent een actieve salsavereniging, die dit jaar 25 jaar bestaat. Met een Black, White and glitter party viert KLM Flamingo Salsa Club op zaterdag 27 september 2014 haar zilveren jubileumfeest. Tegelijkertijd is dit de aftrap voor een nieuw seizoen salsadansen voor beginners én gevorderden. Wie van Caribische ritmes houdt, komt bij ‘Flamingo’ helemaal aan zijn of haar trekken!

Op een warme zomerdag in augustus 1989 ontstond bij drie KLM-medewerkers Luis Trenidad, Rene Mers en Winifred Groman het plan om een dansvereniging in het leven te roepen. Zo gezegd, zo gedaan. Inmiddels is het 25 jaar en heel wat danslessen verder, en viert de KLM Zuid-Amerikaanse Dans- en Muziekvereniging Flamingo, zoals de dansvereniging oorspronkelijk heette, het zilveren jubileum op passende, dus swingende wijze.

Surinaams buffet en Caribisch swingen. Zaterdag 27 september vindt de grote Black, White and glitter party plaats in Mittelmeijer Plaza in Amstelveen (Acacialaan 20-22). Vanaf 19.30 is er een authentiek Surinaams buffet om in de stemming te komen en ondertussen zorgen de swingende Caribische band K’ribe en DJ Martina voor de muziek. Entree is 18 euro inclusief het buffet.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

Salsa dansers


Pieter Hofstede, voorzitter van de dansvereniging, is er trots op, dat hij deel uitmaakt van de gemotiveerde groep Amstelveense salsaliefhebbers. “Ik schreef me enkele jaren geleden in, toen ik van vrienden hoorde van deze gezellige vereniging, met professionele dansleraar. Toen ik eenmaal de basis onder de knie had, was het leuk om met deze groep mensen naar salsafeestjes te gaan om de pasjes en variaties uit te proberen. Fouten maken is niet erg, het gaat om het plezier van samen te dansen.”

Nieuwe lessen salsa. Tijdens het Jubileumfeest kunnen geoefende dansers op de dansvloer hun kunsten vertonen, en zijn beginners van harte welkom om de eerste stapjes uit te proberen. En wie alvast in de stemming wil komen, kan de basis salsa aanleren tijdens de gratis proefles op maandag 22 september 2014. Dan begint een nieuwe lessenreeks salsa onder leiding van een professionele salsadocent. Om 19.30 kunnen salsabeginners aan de slag, om 20.30 begint de intermediate-cursus met meer aandacht voor variaties en danshouding en om 21.30 komen de gevorderden aan bod. Alle danslessen duren een uur en worden op maandagavond gegeven in het KLM Sportcentrum aan Wimbledonpark 2. Na de danslessen is het goed toeven met een drankje aan de bar waar vaste barman Peter voor een fijne sfeer zorgt.

25 jaar geleden. Penningmeester van het eerste uur, Winifred Groman, herinnert zich nog de tijden van toen. “Het waren gouden tijden, waarin de dingen gemakkelijker en gemoedelijker verliepen dan vandaag de dag. Zo mochten wij ons eerste knalfeest in Roemer geven, met de band Pegasaya. Binnen KLM, onder andere in het blad Wolkenridder, mochten we reclame maken en dat had succes. Het liep storm en het feest was een zeer groot succes!”

Als zij eenmaal op haar praatstoel zit, komt de ene herinnering na de andere naar boven. Zo was de contributie destijds slechts vijf gulden, en die werd automatisch van de salarissen van de leden ingehouden. Aanvankelijk gaf men zelf de salsalessen, daarna kwam er een dansleraar. “Die kwam helemaal uit Groningen voor onze vereniging die in die tijd hard groeide. De goede tijden gingen door tot de KLM ging bezuinigen. De loonadministratie werd uitbesteed en contributies konden we niet meer via de salarissen innen. Dat leidde helaas tot een terugloop van het aantal leden.”

Meer dan alleen dansen. Hofstede brengt nieuw elan in de KLM dansvereniging. “Het is een gezellige, actieve vereniging en met elkaar organiseren we leuke activiteiten. Zo organiseren we enkele keren per jaar met onze leden een barbecue, en elke maand is er een ‘get together party’, een dansavond voor iedereen om lekker op Caribische klanken te dansen.

Winifred danst ook nog steeds bij ‘haar’ vereniging, want een oude liefde laat je niet in de steek. Wel ziet zij dat het accent de laatste jaren meer ligt op de opzwepende Caribische dansstijlen salsa, merenque en bachata. “Veel mensen zijn nog steeds gecharmeerd van Caribisch dansen, een interesse die blijft, en ik hoop dan ook dat onze Flamingo nog lang mag blijven bestaan.” Informatie: facebook: KLM-salsa flamingo, www.klmsalsaflamingo.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.