Bijgewerkt: 11 juli 2020

KLM breidt vluchten naar China uit

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
29-03-2011

KLM voerde op 27 maart 2011 met de start van de zomerdienstregeling de eerste vlucht uit naar Xiamen International Airport in China. KLM is daarmee de eerste luchtvaartmaatschappij die een rechtstreekse verbinding aanbiedt tussen Xiamen en Europa.

“Met deze zevende bestemming in China verstevigt KLM haar positie in deze belangrijke economische markt. KLM is de grootste aanbieder vanuit Europa op Groter China”, zegt Peter Hartman, president-directeur KLM.


Grotere kaart weergeven Volksrepubliek China Fujian Xiamen Hu Li Qu

Met deze nieuwe lijndienst wordt de frequenties vanaf Amsterdam naar Greater China 73 per week. KLM biedt met haar partner China Southern Airlines nu 53 wekelijkse diensten naar China aan. De vlucht naar Xiamen wordt drie keer per week uitgevoerd. Vlucht KL883 naar Xiamen vertrekt op dinsdag, donderdag en zondag vanaf Schiphol; retourvlucht KL884 vertrekt op maandag, woensdag en vrijdag vanuit Xiamen en komt diezelfde dag in Amsterdam aan.

De vluchten worden uitgevoerd met een Boeing 777-200ER, die plaats biedt aan 318 passagiers: 35 in World Business Class en 283 in Economy Class. Vanuit Xiamen biedt KLM’s SkyTeam-partner China Southern Airlines aansluitende vluchten van en naar een groot aantal bestemmingen in China.

Xiamen Gaoqi International Airport

Xiamen Gaoqi International Airport (Vereenvoudigd Chinees: 厦门 高崎 国际 机场; pinyin: Xiamen Gaoqi Guójì Jīchǎng, POJ: E-mng Ko-kia-Kok che Ki-Tiu) (IATA: XMN, ICAO: ZSAM) is de primaire internationale gateway in Xiamen, Fujian. Dit vliegveld is de basis van Xiamen Airlines, maar wordt ook bediend door vele andere vervoerders. Het is gelegen aan de noordzijde van Xiamen Island.

In 2009, Xiamen luchthaven was de 10e drukste luchthaven in termen van het vrachtvervoer, 11e drukste luchthaven in termen van het passagiersverkeer en de 15e drukste luchthaven door verkeersbewegingen in China.

Geopend op 22 oktober 1983, Xiamen Gaoqi International Airport is een van de tien drukste luchthavens in China. In 2005 heeft de luchthaven totaal van 6,28 miljoen passagiers verwerkt en 201.300 ton vracht en post. De inkomende en uitgaande internationale passagiers bedroeg 1.173.300,

De luchthaven heeft directe luchtverbindingen met 75 steden, waarvan 58 zijn de binnenlandse en de rest zijn internationale en regionale steden. Xiamen Gaoqi International Airport is uitgegroeid tot een belangrijke regionale luchtvaart-hub met links naar het hele land (inclusief Hong Kong, Macao en Taiwan), Zuidoost-Azië, Japan, Zuid Korea, de Verenigde Staten en Europa.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.