Bijgewerkt: 1 juni 2020

KLM en Airbnb gaan samenwerken

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
11-12-2014

KLM en Airbnb kondigden op 11 december 2014 een langdurige samenwerking aan. Airbnb is dé online community marktplaats voor het tijdelijk huren en verhuren van woningen over de hele wereld. Als startschot van deze samenwerking plaatste KLM onlangs een als appartement ingericht vliegtuig op de website van Airbnb.

'Zowel Airbnb als KLM verbinden mensen over de hele wereld. We bieden diensten aan die perfect op elkaar aansluiten; geen lange vlucht zonder accommodatie. Aangezien beide organisaties zich ten doel stellen hun klanten een inspirerende reiservaring te bieden, is het volstrekt logisch, dat we nu onze krachten bundelen' – vertelt Martijn van der Zee, SVP E-Commerce AIR FRANCE KLM.

De gasten van Airbnb en passagiers van KLM zijn naar hetzelfde op zoek tijdens hun reis; het comfort van thuis, een unieke ervaring en een persoonlijke behandeling. KLM’s uitgebreide vluchtaanbod naar verrassende bestemmingen als bijvoorbeeld Bogota en Almaty, biedt genoeg kansen om een geschikte Airbnb accommodatie te vinden in een van de 190 landen. Ongeacht, of dit een appartement, huis, villa, boomhut, boot of een iglo is –aldus Even Heggernes, country manager voor Airbnb Nederland.KLM-klanten kunnen vanaf nu Airbnb accommodaties direct via de KLM-website vinden. Het actuele Airbnb-aanbod wordt in meer dan 600 wereldwijde bestemmingen opgenomen in KLM’s inspirerende reisgids. Daarnaast worden vanaf volgend jaar alle unieke accommodaties aangeboden op de homepage van de KLM website.

Om de start van de samenwerking te vieren, bouwden KLM en Airbnb een vliegtuig om tot een appartement op Schiphol Airport. Drie gelukkige winnaars mochten hier een nachtje in verblijven. Zo kreeg een gezin uit Rotterdam de kans hun vierjarige tweeling voor het eerst in een écht vliegtuig te laten slapen. Een koppel uit Rome vierden de verjaardag van de echtgenoot met een zelfgemaakt diner in de galley van het vliegtuig. Tot slot werden twee jonge vriendinnen uit Jamaica en de Verenigde Staten herenigd in Amsterdam na elkaar jaren niet gezien te hebben. Hoewel het vliegtuig appartement slechts tijdelijk beschikbaar was, zijn er een miljoen andere Airbnb’s om uit te kiezen, in vrijwel elk land waar KLM heen vliegt. Bekijk hier de KLM Airbnb campagne site.

Over Airbnb

Airbnb is een online community marktplaats voor het tijdelijk huren en verhuren van woningen over de hele wereld. Of het nu een appartement voor een nacht, een kasteel voor een week of een villa voor een maand is, Airbnb biedt mensen unieke reiservaringen. Tegen elke prijs en in meer dan 35.000 steden en 190 landen. In Europa heeft Airbnb kantoren in Barcelona, Berlijn, Kopenhagen, Dublin, Londen, Milaan, Moskou en Parijs.

Het heeft meer dan 800.000 vermeldingen in 33.000 steden en 192 landen. Het bedrijf werd opgericht in augustus 2008 en heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco, Californië, het bedrijf is particulier eigendom en beheerd door Airbnb, Inc

Bed and breakfast (bnb)?

Een bed and breakfast (afgekort tot B & B, maar ook gespeld BnB in internetgebruik) is een klein verblijf etablissement, dat overnachting en inclusief ontbijt biedt, maar meestal geen andere maaltijden aanbiedt. Bed & breakfast zijn heel vaak privéwoningen en eengezinswoningen bieden een accommodatie met minder dan 10 slaapkamers voor rezigers beschikbaar voor commercieel gebruik. "Bed and breakfast" wordt ook gebruikt als een term om het niveau van de catering in kamerprijzen een hotel te beschrijven (in tegenstelling tot de kamer alleen, halfpension, volpension, enz.).

Bed & Breakfast in Nederland betekent letterlijk wat het zegt, namelijk 'bed met ontbijt'. In Nederland wordt het ook vaak aangeduid als verblijven met ontbijt, een kamer of pension. Bijna alle bed & breakfasts zijn gevestigd in een woonhuis en worden gerund door de eigenaren van de betreffende woning. Er zijn ongeveer 5.000 bed & breakfasts in NederlandAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.