Bijgewerkt: 11 juli 2020

KLM luidt haar 90 jaar feestelijk in

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
31-12-2008

Het jaar 2009 is een bijzonder jaar voor KLM. Op 7 oktober 2009 is het namelijk 90 jaar geleden dat de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij werd opgericht. KLM is de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. Op 1 januari luidt KLM het jaar 2009 in met een feestelijke vlucht, de ‘Celebration Flight’.

DC3 Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De Dakota DC3 PH-PBA op Schiphol. KLM was de eerste niet-Amerikaanse luchtvaartmaatschappij ter wereld, die de Dakota DC3 in gebruik nam in 1936


Deze vlucht wordt uitgevoerd over de twaalf provincies van Nederland, afhankelijk van het weer. Peter Hartman, president-directeur van KLM: “KLM is trots op haar Nederlandse historie. Daarom wordt het jubileum jaar gestart met een Celebration Flight waarbij Nederlanders uit alle provincies worden betrokken”.

Het publiek wordt bij dit evenement betrokken via een fotowedstrijd. KLM nodigt iedereen uit om een foto te maken van een bijzonder herkenningspunt in Nederland op het moment dat daar de Celebration Flight overheen vliegt. KLM beloont de twaalf mooiste foto’s, ieder met twee tickets naar een intercontinentale bestemming.

Het gezelschap dat meevliegt bestaat uit KLM’ers, relaties en een groep van 90 zieke kinderen en begeleiders van de Stichting Hoogvliegers. De stichting heeft als doel deze zieke kinderen te laten vliegen zonder hierbij hun ziekte te benadrukken.

Gedurende het jaar wordt bekend gemaakt welke andere jubileumactiviteiten georganiseerd worden. KLM kijkt via deze evenementen terug op de afgelopen 90 jaar, maar zij kijkt ook vooruit. De rest van het jaar volgen nog meer activiteiten, te volgen via www.klm.nl/dereis.

Rond 12.00 uur starten de Boeings, vanaf Schiphol in westelijke richting. Boven de Noordzee sluiten de Dakota en de Uiver zich bij het viertal aan. Wegens weersomstandigheden zijn we misschien genoodzaakt om op het laatste moment het vluchtschema aan te passen. Kijk daarom op deze site op 1 januari 2009 voor het laatste nieuws.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.