Bijgewerkt: 21 januari 2021

KLM schonk 7.500 tulpenbollen aan Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen / Amstelveenweb
26-09-2013

Op donderdagochtend 26 september 2013 vond de symbolische overdracht plaats van 7.500 tulpenbollen in het Broersepark in Amstelveen.

tulpenbol Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen verwelkomt de scholiertjes van de Piet Heijnschool in het Broersepark


tulpenbol Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Burgemeester Van Zanen schudt alle kleine handjes en de bloembollenplant actie kan beginnen


tulpenbol Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De KLM-tulpenbollen staan er al klaar om ze te planten


tulpenbol Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Straks wordt deze grote plantenbak gevuld met de KLM-tulpenbollen


tulpenbol Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De kinderen wachten met spanning, wat zal hier nou gebeuren?


De heer Erik Varwijk, Managing Director KLM overhandigde een aantal tulpenbollen aan de scholieren van groep 3 van de Piet Heinschool en zei het volgende:

'Wij zijn hier bij de schenking van de tulpenbollen aan de gemeente Amstelveen. Ik moet even terug in dit jaar, toen de Koningin 75 jaar werd en wij als KLM vonden, dat de Koningin een cadeautje moest krijgen’.

tulpenbol Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De heer Erik Varwijk (r), Managing Director KLM tijdens zijn toespraak. Naast hem staat Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen‘Maar ja, wat geef je aan de Koningin? Want ze heeft een paleis, een vliegtuig- dat hadden wij ook wel,- maar dat heeft ze niet nodig en wij dachten aan bloemen. Bloemen, want toen wij een paar jaar geleden 90 jaar werden, kregen wij van een bloembollenkweker een speciaal voor ons gekweekte KLM-tulp’.

‘Toen dachten wij, dat het leuk zou zijn om ze aan de Koningin te geven. Maar niet één, want de Koningin heeft een hele grote tuin, maar 7500! Alleen het ging een beetje anders, zoals wij dachten, want de Koningin zei op haar 75ste verjaardag, dat ze ging stoppen en Willem-Alexander moest het van haar overnemen’.

‘Daarna kregen wij van de Koningin een brief, waarin ze schreef, dat ze eigenlijk de tulpen aan de gemeente Amstelveen wil geven en misschien is het mooi als dat gebeurt tijdens het bezoek van de Koning aan Amstelveen. Dat is volgend jaar en wij hopen, dat de tulpen gaan bloeien als Willem-Alexander en Maxima in Amstelveen zijn’.

tulpenbol Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Burgemeester Jan van Zanen en KLM Manager Erik Varwijk laten de tulpenbollen zien


‘Waarom vind ik het ook zo leuk? Omdat ik net als jullie heel lang in Amstelveen woon. Ik ben in een Amsterdams ziekenhuis geboren, maar heb altijd in Amstelveen gewoond. En ik heb op de Herautschool (Pandora 5 - red.) gezeten, een veel betere school natuurlijk dan de Piet Heijnschool, hoewel de Herautschool niet meer bestaat en de Piet Heijnschool er nog wel is!’

‘Ik werk ook in Amstelveen en ik voel me een echte Amstelvener en volgend jaar mag ik hier de tulpen zien bloeien' - eindigde de heer Erik Varwijk zijn welkomsttoespraak. Daarna ging hij met Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen en met de kinderen in een grote met aarde gevulde bloembak een aantal tulpenbollen planten.

tulpenbol Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De grote KLM-tulpenbollen planten actie in het Broersepark op 26 september 2013


Een symbolische daad, want je kunt niet zo maar even 7500 bollen in de grond zetten.  Uiteindelijk is het de bedoeling om de tulpenbollen te planten in potten. Deze potten worden geplaatst op de route die het koningspaar aflegt op Koningsdag, 26 april 2014.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.