Bijgewerkt: 4 april 2020

KLM start verbinding met Denpasar, Bali

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
02-10-2009

KLM verzorgt met ingang van 6 december 2009 weer vluchten tussen Amsterdam Airport en Denpasar Ngurah Rai Airport op Bali. De dienst wordt drie keer per week uitgevoerd. Hiermee herstelt KLM de directe verbinding tussen Amsterdam en Bali die op 15 oktober 1997 voor het laatst werd uitgevoerd.

Denpasar Amstelveen
(Wikipedia- 2009)

Het luchthavengebouw van Ngurah Rai International Airport van Denpasar op Bali


De vlucht naar Denpasar, met een tussenstop in Singapore, zal worden uitgevoerd in een Boeing 777-300. Dit toestel biedt plaats aan 425 passagiers; 35 in de World Business Class en 390 in Economy Class.

Vlucht KL835 zal op dinsdag, vrijdag en zondag om 21.00 uur vanuit Amsterdam vertrekken en de daaropvolgende dag om 20:10 landen in Denpasar. De terugvlucht KL836 van Denpasar zal maandag, woensdag en zaterdag 21:30 uur vertrekken en de volgende dag om 08:00 uur aankomen op Amsterdam Airport Schiphol.

Bali is een populaire bestemming voor Nederlandse en andere Europese vakantiegangers. Een belangrijke reden voor KLM, om deze weer aan te bieden aan haar klanten. Samen met de dagelijkse dienst op Jakarta biedt KLM vanaf 6 december tien diensten per week naar Indonesië aan.

Boeken kan vanaf 3 oktober 2009. Voor passagiers die voor 15 november boeken geldt een speciaal introductietarief van 599 Euro per persoon.

Ngurah Rai International Airport?

Ngurah Rai International Airport (IATA: DPS, ICAO: Wadd), ook bekend, als de internationale luchthaven van Denpasar, ligt in het zuiden van Bali, 13 km ten zuiden van Denpasar in Indonesië.

Het is vernoemd naar I Gusti Ngurah Rai, een Indonesische Nationale Held, die is gedood in de Slag van Marga tijdens de Indonesische Revolutie. Ngurah Rai is Indonesië’s de derde drukste internationale luchthaven, na Jakarta Soekarno-Hatta International Airport en Surabaya's Juanda International Airport.

De luchthaven ligt vlakbij de uitgebreide toeristische oorden in het zuiden van Bali, het resort centrum van Kuta ligt op 2,5 km ten noorden van de luchthaven.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.