Bijgewerkt: 24 september 2020

KLM stopt met de lijn Amsterdam-Aruba

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
03-02-2009

KLM stopt vanaf 29 maart 2009 met de lijn Amsterdam-Aruba. Passagiers kunnen tussen Amsterdam en Aruba blijven vliegen met Martinair, die deze route al uitvoert. Martinair maakt deel uit van de KLM Groep.

Alle passagiers worden omgeboekt. Martinair zal haar schema’s en capaciteit naar Aruba aanpassen. Er komt een speciale omboekingsregeling voor passagiers die hun ticket al hebben geboekt.

De lijn was al enige tijd minder rendabel. De huidige economische crisis en de tickettaks hebben de resultaten van deze route verder onder druk gezet.

Martinair?

Martinair is een Nederlandse luchtvaartmaatschappij die op 24 mei 1958 werd opgericht door Martin Schröder en John Block onder de naam Martin's Air Charter. In 1966 werd de naam gewijzigd in 'Martinair Holland'. Het bedrijf exploiteert passagiers en vrachtdiensten aan meer dan 50 bestemmingen wereldwijd. Diensten zijn grotendeels op een geregelde basis, maar charterdiensten zijn ook actief.

MD-11 Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Een McDonnell Douglas MD-11 PH-MCP van Martinair Cargo op Schiphol Kaagbaan


Op 31 december 2008 werd KLM volledig eigenaar van Martinair. KLM en de Deense rederij A.P. Moller - Maersk zijn overeengekomen dat A.P. Moller - Maersk’s 50% belang in Martinair wordt verkocht aan KLM. De Europese Commissie heeft daarvoor vandaag toestemming gegeven. KLM bezit al jarenlang een belang van 50% in Martinair.

De belangrijkste basis is Amsterdam Schiphol Airport, met de cargo hubs in Hong Kong International Airport, Miami International Airport, Sharjah International Airport en het Nairobi Jomo Kenyatta International Airport.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.