Bijgewerkt: 20 februari 2020

KLM vernieuwt interieur van de World Business Class

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
20-04-2012

KLM heeft Nederlands topdesigner Hella Jongerius gevraagd het interieur van de World Business Class (WBC) aan boord van de KLM-vloot te vernieuwen. KLM verandert zo de gehele WBC in een staaltje top Dutch design en benadrukt hiermee de trots op haar Nederlandse afkomst en internationale allure.

Via de unieke samenwerking met Hella Jongerius wil KLM een geheel nieuwe Business Class creëren. Zij gaat naast het ontwerp van het interieur ook het design van de zogenaamde full-flat stoel vormgeven.

KLM  Amstelveen
(Bron KLM - 2012)

Hella Jongerius, Nederlandse topdesigner en Erik Varwijk, Managing Director KLM op de befaamde Poldersofa in de KLM-hangar, voor een Boeing 747-400

.
Het uitgangspunt is het comfort en de veiligheid van de klant, en passend bij de merkwaarden van KLM. Zo vormt het ook een geheel met de overige eerdere succesvolle KLM-initiatieven in de WBC met de Nederlandse topchefs en (mode)-ontwerpers.

Erik Varwijk, Managing Director KLM: “Met Hella Jongerius kiest KLM voor een topdesigner van Nederlandse bodem om zo onze Business Class klanten zich zoveel mogelijk thuis te laten voelen aan boord. Hella is een designer met brede ervaring die zich kan inleven in de wensen van KLM en haar klanten en de specifieke eisen die in de luchtvaart gelden voor cabine-interieurs.

Met eerdere projecten van haar hand heeft zij aangetoond deze ontwerpcriteria uitstekend te verwerken in ontwerpen van hoge kwaliteit, zoals de poldersofa, die bovendien comfortabel en prachtig zijn. Met haar expertise en focus op kwaliteit ziet zij goed wat een merk uniek maakt. Een uitstekende match!”

Hella Jongerius: “ Het cabine-interieur en de nieuwe Business Class stoel ontwerpen voor KLM is een prachtige kans. De uitdaging is om het individuele comfort in een aangename atmosfeer veilig te stellen met behulp van innovaties. Ik kan hier ambachtelijke detaillering, mijn industriële textiel en kleurkennis, in combinatie met hightech functionaliteit, helemaal in kwijt.”

In juni 2013 start KLM met de ombouw van het eerste toestel. Als eerste worden de Boeing 747-400’s omgebouwd, met een totaal van 22 toestellen. In de tweede helft van 2012 worden details over het design en de nieuwe stoel verder bekend gemaakt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.