Bijgewerkt: 20 februari 2020

KLM vernoemt toestel naar Wolong Nationaal Park

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
19-06-2012

Peter Hartman, president-directeur KLM heeft samen met de Chinese ambassadeur in Nederland, Zhang Jun, op 18 juni 2012 de PH-BVG, gedoopt. Het toestel, een Boeing 777-300 is vernoemd naar 'Wolong Nationaal Park' in China, dat bekend staat om zijn bescherming van de grote pandabeer.

KLM heeft een traditie van naamgeven aan haar toestellen. Voor de Boeing 777-300 geldt, dat dit werelderfgoederen en natuurparken zijn. Eerdere grote namen zijn de Iguazu falls en de Mount Kilimanjaro die de wereld rondvliegen. Gezien de belangrijke relatie die KLM met China heeft, mag een Chinees park niet ontbreken. De 'Wolong Nationaal Park' zal ingezet worden op de bestemmingen São Paulo, Buenos Aires, Jakarta en Denpasar.

De Boeing PH-BVG 777-300ER (nog niet in KLM kleuren) landt op Portland Airport, Oregon USA op 22 mei 2012

KLM is vanuit Europa de grootste aanbieder op China met acht directe bestemmingen. China is momenteel de tweede grootste intercontinentale markt voor KLM. KLMs partnership met China Southern Airlines, de grootste luchtvaartmaatschappij van China, heeft daar zeker aan bijgedragen. Met 58 wekelijkse vluchten tussen China en Europa en 2300 stoelen per dag, is Amsterdam met Schiphol als hub een echte gateway tussen China en West Europa.

Wolong Nationaal Park is de thuishaven van de pandabeer, het symbool van WNF, een andere belangrijke partner van KLM. WNF en KLM trekken samen op voor een duurzame luchtvaart.

Het Wolong Nationaal Natuurreservaat ligt aan de grenzen van Wenchuan district, Aba Tibetaanse Autonome Prefectuur, Sichuan provincie, door de linker oever van de van Minjiang rivier en het oost helling van Gonglai Mountain en 134 kilometer van de hoofdstad Chengdu.

Wolong Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2012)

Close-up van een schattige 7-maanden oude panda baby in het Wolong Natuurreservaat in Sichuan, China. Foto: Sheila Lau in 2008


Het reservaat is 52 kilometer lang van oost naar west en 62 kilometer breed van zuid naar noord, met een oppervlakte van ongeveer 700.000 hectare.

Opgericht in 1963 en het reservaat is in 1980 toegetreden tot het International Man and Biosphere Reserve netwerk van de UNESCO met de belangrijkste doelstellingen als de bescherming van bos ecosystemen en kostbare dieren, zoals de reuzenpanda's. Lees meer: http://www.chinawolong.com/ en http://www.pandaclub.nl/Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.