Bijgewerkt: 11 november 2019

KLM verstevigt haar positie in Afrika

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
03-11-2010

KLM voert vandaag 3 november 2010 de eerste vlucht uit naar Kigali in Rwanda. Kigali wordt vijf maal per week aangeboden met een tussenstop in Entebbe. Deze nieuwe vlucht wordt uitgevoerd met een Airbus A330-200. Het toestel biedt plaats aan 243 passagiers; 30 in de World Business Class en 213 in de Economy Class.

KLM biedt met Air France nieuwe bestemmingen en meer frequenties aan in Afrika met ingang van de winterdienstregeling, die vandaag is gestart. Ook de samenwerking met partner Kenya Airways wordt verder uitgebreid. De capaciteit van KLM en Air France is deze winter verhoogd met ruim 4 % ten opzichte van vorig jaar. De AIR FRANCE KLM groep biedt deze winter 43 bestemmingen in Afrika met meer dan 200 frequenties per week. KLM verstevigt hiermee haar positie in Afrika.

Foto A330
(Foto Wikipedia - 2010)

Een Airbus A330-323 van Delta Airlines tijdens de landing op de Aalsmeerbaan op Schiphol


Vier nieuwe bestemmingen

Naast de start van Kigali door KLM, opent Air France per die datum twee keer per week een lijndienst naar Bata in Equatoriaal Guinea. Vanaf de start van de zomerdienstregeling, 27 maart 2011, wordt Tripoli (Libië) naast de bestaande KLM diensten ook vijf keer per week door Air France uitgevoerd. Daarnaast kunnen passagiers via Parijs met Air France twee keer per week van en naar Freetown in Sierra Leone en driemaal per week van en naar Monrovia in Liberië.

Meer frequenties

KLM biedt de gehele winterperiode een dagelijkse vlucht aan naar Dar es Salaam en Kilimanjaro in Tanzania. Voor zomer 2011 worden de frequenties van de lijndiensten van KLM naar Tripoli verhoogd van zes naar zeven keer per week.

Daarnaast zal KLM Abuja/ Kano verhogen van driemaal naar viermaal per week en Entebbe/Kigali van vijf naar zes keer per week bedienen. Pointe Noire (Congo) en Libreville (Gabon) worden vanaf 13 december 2010 vijf keer in plaats van vier keer per week door Air France aangeboden.

Voor Libreville geldt dat dit nog onder voorbehoud is van het verkrijgen van landingsrechten van de autoriteiten in Gabon. Air France voert Malabo in Equatoriaal Guinea vanaf september 2010 één keer per dag uit.

Partnership Kenya Airways

Dankzij het samenwerkingsverband met Kenya Airways, biedt KLM een uitgebreider netwerk aan met nog meer bestemmingen en frequenties in Oost-Afrika. Vanaf de hub Nairobi worden o.a Ndola, Harare, Mombasa, Lusaka, Lilongwe, Bujumbura en Zanzibar met Kenya Airways aangeboden. Air France biedt in samenwerking met Kenya Airways onder andere de bestemmingen Dzaoudzi en Moroni aan via Nairobi.

Moderne vloot

KLM vliegt de routes naar Afrika voornamelijk met de Airbus A330-200 en de Boeing 777- 200, moderne toestellen met een gemiddelde leeftijd van 4,7 jaar. Alle toestellen zijn uitgerust met de nieuwste persoonlijke inflight entertainment systemen. Daarnaast heeft KLM de Economy Comfort-zone geïntroduceerd voor extra comfort tijdens de vlucht.

KLM Club Africa

Om het zakendoen in Afrika makkelijker te maken, biedt KLM Club Africa. Dit online platform biedt nuttige contacten om succesvol en doelgericht zaken te doen in Afrika. Deelnemers aan Flying Blue, het frequent flyer programma van Air France en KLM, hebben toegang tot deze service.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.