Bijgewerkt: 20 januari 2020

KLM viert verjaardag met Delftsblauw huisje nr 92

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
08-10-2011

Op KLM's 92e verjaardag wordt nummer 92 van de serie Delftsblauwe huisjes onthuld. De replica van het 'De Drie Haringen' huis uit Deventer wordt feestelijk uitgereikt aan de burgemeester van Deventer, dhr Andries Heidema.

KLM  Amstelveen
(Foto Ruurd Dankloff via KLM - 2011)

KLM huisje nr. 92 is het 'De Drie Haringen' huis uit Deventer


Het is de nieuwste loot in KLM’s serie Delftsblauwe huisjes van bijzondere Nederlandse gebouwen. World Business Class passagiers ontvangen sinds de jaren vijftig een huisje gevuld met Bols tijdens hun vlucht.

De Nederlandse afkomst van KLM staat ook centraal in het ‘From Holland’ festival. In de maanden oktober en november kunnen passagiers op alle vluchten vanuit Amsterdam genieten van producten en artikelen met een Hollands tintje.Voorgerechten, hoofdmaaltijden en desserts in de World Business Class zijn ontwikkeld door Mario Ridder, meesterkok van twee-sterrenrestaurant de Zwethheul in Schipluiden. Naast internationale wijnen, is er ook een keuze uit Nederlandse wijnen en passagiers krijgen broodjes kroket, poffertjes en kaasblokjes aangeboden. Op het menu in Economy class staan onder andere biefballetjes met ‘blote billetjes in het gras’ (witte- en snijboontjes met puree). Ook zijn er Nederlandse films te bekijken op het inflight entertainment systeem.

Alle passagiers krijgen de eerste maand de mogelijkheid om een ansichtkaart, ontwikkeld door het Nederlandse duo BLOND, naar hun thuisfront te sturen. KLM zorgt samen met PostNL voor de verzending.

“KLM is trots weer met een Nederlandse topchef te kunnen samenwerken. Mario Ridder is de volgende in de reeks van topchefs die voor KLM maaltijden hebben gecreëerd, zoals Sergio Herman en Jonnie Boer”, aldus Erik Varwijk, Executive Vice President KLM Commercial.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.