Bijgewerkt: 28 maart 2024

Kennismaken met de nieuwe 15G trams van GVB

Nieuws -> Informatief

Bron: Vervoerregio Amsterdam
22-07-2017

De nieuwe 15G trams van GVB rijden vanaf medio 2019. Kennismaken kan deze zomer al. Een model op ware grootte van een deel van de tram (de mock-up) wordt geëxposeerd op een bijzondere plek in Amsterdam. Reizigers en andere geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen en kennismaken met deze nieuwe tram - van binnen én van buiten - en meestemmen over interieurvarianten.

Foto Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2017)

De 15G trams op een artist impression tekening. De gelede tram betekent een flexibele verbinding tussen delen van de lange tramstel. De nieuwe trams zullen van het type Urbos 100 zijn. Op 11 november 2016 tekende het GVB een contract met CAF over de levering van 63 15G-trams. Aflevering is vanaf de tweede helft van 2019


Geïnteresseerden kunnen zich online aanmelden via: gvb.nl/nieuwetram. Op die pagina kan een datum (26 juli, 11, 12 of 16 augustus) en een tijdslot gekozen worden. Na het invullen van het aanmeldformulier, en als er ruimte is op het gekozen tijdslot, volgt een bevestiging via e-mail. Deze e-mail geldt tevens als toegangsbewijs. Zonder aanmelding is de expositie niet vrij toegankelijk.

GVB heeft 63 trams (met een optie tot 60 extra trams) besteld bij de Spaanse fabrikant Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles CAF. De aankoop van deze nieuwe trams gebeurt in opdracht van Vervoerregio Amsterdam en in samenwerking met de gemeente Amsterdam. De nieuwe trams gaan naar verwachting vanaf medio 2019 rijden. Ze gaan oudere modellen vervangen en gaan te zijner tijd onder meer rijden op de vernieuwde Amstelveenlijn. In ieder geval een deel van de nieuwe trams krijgt een Amsterdamse R-net kleurstelling (net zoals de GVB-metro’s).



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.