Bijgewerkt: 2 juni 2020

Kerst benefietconcert Musica Favela in de Muziekschool Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Muziek- en Dansschool Amstelveen
01-12-2014

Leerlingen van de Muziek- en Dansschool Amstelveen geven maandag 15 december 2014 een Kerst benefietconcert om geld in te zamelen voor Stichting Musica Favela. Met de opbrengsten van dit benefietconcert wordt gratis muziekles gegeven aan kinderen die leven in een omgeving, waar muziekles niet zo vanzelfsprekend is. Sinds 2009 heeft Musica Favela op deze manier al honderden kinderen uit verschillende sloppenwijken in Rio de Janeiro, en ook in Managua in Nicaragua, in contact gebracht met muziek. Voor kinderen die dagelijks worden blootgesteld aan armoede, drugs, en criminaliteit brengt muziek verbondenheid, enthousiasme, zelfrespect en plezier.

Foto Amstelveen
(Bron Muziekschool Amstelveen - 2014)

De flyer van het Kerst benefietconcert Musica Favela


Optredens deze avond zullen worden verzorgd door verschillende ensembles van Muziek- en Dansschool Amstelveen. Het publiek kan gaan genieten van een gevarieerd programma met sfeervolle december liedjes, swingende hits, en hippe tunes van Serenata Strings, Rhyme Stone Jets, Mix It, Traffic Jam, Vrouwenkoor Particolare, Camarata Strijkorkest, Flautastic, en een knallende afsluiting van het Slagwerkorkest.

Tijdens de projecten van Stichting Musica Favela leren leerlingen die verbonden zijn aan de Muziek- en Dansschool Amstelveen, dat het niet vanzelfsprekend is om jezelf te kunnen ontplooien op muzikaal gebied. Elders in de wereld zijn kinderen die niets hebben, en graag een instrument zouden leren bespelen. Daarbij worden de financiële middelen opgehaald om de projecten in Brazilië en Nicaragua te kunnen realiseren.

Dit benefietconcert vind plaats op maandag 15 december 2014 om 18:30 en 20:15 in de Zonnesteinzaal van Muziek- en Dansschool Amstelveen aan het Stadsplein. Meer informatie over het werk van Stichting Musica Favela is te vinden op de website: www.musicafavela.nl, of op de Facebook pagina Musica favela.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.