Bijgewerkt: 28 mei 2020

Kinderachtige boetes grote irritatiebron

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
17-12-2009

Met het uitdelen van kinderachtige en onnodige boetes zou de politie kwaad bloed zetten bij hangjongeren, met als gevolg een toename van overlast en vernielingen. Sportschooleigenaar Martin Smit, die veel jongeren in zijn healthclub heeft sporten, kan zich dat goed voorstellen.

Smit Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Sportschoolhouder Martin Smit


Hij kwam een aantal avonden bij de jongeren kijken en schrok van het „debiele toontje" waarmee de jongeren werden bejegend, vooral door ervaren buurtregisseurs. „Ik heb zelfs gezien, dat een vakkenvuller van Albert Heijn die buiten stond een boete kreeg. Zo'n jongen heeft dan hele een week voor niks gewerkt, omdat ie toevallig op de verkeerde plek stond," zegt Smit.

„Natuurlijk valt het niet goed te praten, dat er jongeren zijn die vervolgens uit woede de boel onderspuiten met graffiti, of aan het vernielen gaan, maar ik denk, dat we een stuk verder komen als de politie zich normaal opstelt." De gemeente spreekt tegen, dat de politie pesterige boetes uitschrijft: „De politie verbaliseert alleen als het echt nodig is. In een aantal gevallen was sprake van het lastigvallen van winkelend publiek. Bij andere boetes zijn vaak al meerdere waarschuwingen gegeven."Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.