Bijgewerkt: 25 mei 2020

Kinderafdeling Ziekenhuis Amstelland kreeg 25 KiKaberen

Nieuws -> Informatief

Bron: Ziekenhuis Amstelland
30-11-2009

Sponsoractie tienerclub Rock Solid

De Rock Solid club, de tienerclub van de St. Urbanusparochie te Amstelveen (Bovenkerk), heeft een KiKaberen actie georganiseerd. Zij zochten sponsoren voor het kopen van Kikaberen. De beren zijn geschonken aan vier ziekenhuizen in de omgeving. Ziekenhuis Amstelland heeft 25 beren in ontvangst mogen nemen.

Kikaberen Amstelveen
(Foto ZHA - 2009)

De tieners met de Kikaberen, die daarna overhandigd werden aan het Ziekenhuis Amstelland


De tieners van de Rock Solid club organiseerde de actie in het kader van het landelijke Diaconaction weekend, dat in het teken staat van‘iets doen voor een ander’. De tieners zochten sponsoren om KiKaberen te kunnen kopen. De KiKabeer is de mascotte van de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) en staat symbool voor steun en liefde voor kinderen in moeilijke tijden. In totaal heeft Rock Solid 123 beren kunnen kopen. De beren zijn uitgedeeld in het OLVG, VUmc, AMC en Ziekenhuis Amstelland.

Ontvangst in Ziekenhuis Amstelland

Job, Kevin, Robert, Sanne, Manon en Olivia kwamen naar Ziekenhuis Amstelland om de beren te overhandigen. 'Met het uitdelen van de beren doen we in één keer twee goede dingen: we maken de zieke kinderen blij met een lieve beer én we steunen KiKa door het kopen van de beren', vertelt Manon (11). En dat is zeker waar. De helft van het geld wat KiKa met de beren ophaalt, gaat direct naar onderzoek op het gebied van kinderkanker. Daarnaast krijgen kinderen in het ziekenhuis die dit heel hard nodig hebben, een knuffelbeer.

Ziekenhuis Amstelland is heel blij met de beren. Tessa Boelens, pedagogisch medewerker in Ziekenhuis Amstelland, mocht de beren in ontvangst nemen: 'Soms liggen er kinderen op de Kinderafdeling die verdrietig zijn en hun knuffelbeer niet bij zich hebben. Of een kind is heel ziek en heeft normaal gesproken geen knuffelbeer, maar heeft daar in deze situatie wel behoefte aan. Dan is het heel fijn om toch een knuffel te krijgen, dat kan veel troost bieden.'

Rock Solid?

Rock Solid is een dynamisch clubprogramma, waarmee je tieners prikkelt om het christelijk geloof te ontdekken. Tieners genieten enorm van Rock Solid, want het sluit helemaal aan bij hun leefwereld.

Er komen thema’s aan bod waar zij elke dag mee te maken hebben. Al hun zintuigen worden gebruikt tijdens de flitsende spellen, discussies in groepjes, praktische levenslessen en het praatje uit de Bijbel. Zo leren tieners op een ontspannen manier hun eigen mening te vormen en deze te delen met hun vrienden. Website: Rock SolidAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.