Bijgewerkt: 4 augustus 2020

Kinderkookrestaurants in Amstelveense scholen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
31-03-2009

De koffieleverancier van de gemeente Amstelveen, Nescafé, stelt via de gemeente (grote afnemer) € 10.000 ter beschikking aan een maatschappelijk goed doel. Vanuit de afdeling Beleid is voorgesteld deze middelen in te zetten voor het project "kinderkookrestaurant" in het kader van de brede schoolontwikkeling.

In 2008 is dit project al aangevraagd bij een subsidiefonds. Uit de vele aanvragen die toen zijn ingediend, is dit project niet uitgekozen. Vanwege ontbrekende middelen kon het daarom niet uitgevoerd worden. Met de middelen van Nescafé is deze mogelijkheid er wel.

Menu Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Voorbeeld menukaart kinderkookrestaurant


Het project kinderkookrestaurant beoogt levensecht leren, ouderbetrokkenheid en buurtbetrokkenheid te bevorderen. Daarbij is aandacht vooreen gezonde leefstijl. Per Brede school wordt als eerste onderdeel een kinderkookrestaurant georganiseerd waar kinderen en ouders onder deskundige leiding koken voor buurtbewoners. In het tweede onderdeel worden de menu's van de scholen gebundeld in een brede schoolkookboek.

Met de middelen van Nescafé is het eerste onderdeel gedekt. Het gaat om 6 kinderkookrestaurants met gemiddeld 50 gasten. Het tweede onderdeel (ca. € 5.000) wordt aanvullend gefinancierd uit middelen brede school. Het budget is daarvoor toereikend. De collegeleden zullen worden uitgenodigd om deel te nemen aan een maaltijd van één van de kinderkookrestaurants.

Brede school?

De brede school is een definitie voor de samenwerkende partijen die zich bezighouden met opgroeiende kinderen. Hierbij hoort in ieder geval onderwijs en welzijn, maar vaak ook kinderopvang, cultuur, sport, de bibliotheek. Een ander doel kan zijn een doorlopende, en op elkaar aansluitende opvang te bieden. Onderwijs is in elk geval deelnemer. Kinderopvang, welzijn, peuterspeelzaal, sport, fysiotherapie, cultuur, bibliotheek en andere instellingen kunnen ook een onderdeel van de brede school zijn.

De brede school komt tot nu vooral voor in het basisonderwijs, maar het voortgezet onderwijs is begonnen aan een inhaalslag. Er zijn ongeveer 1000 brede scholen in het primair onderwijs en het aantal groeit harder dan ooit.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.