Bijgewerkt: 29 maart 2024

Kinderrechtenfilm 'De club van 13' is online

Nieuws ->

Bron: Conchita Willems-de Koster
06-11-2018

Groep 7 van de Amstelveense Brede School Omnibus heeft samen met juf Nadieh en met een professionele filmcoach een heel bijzondere film (8 minuten) gemaakt over de Kinderrechten. Zij doen met zo’n 25 andere scholen in Nederland mee aan het Kinderrechten Filmfestival van Unicef en als ze in de top 5 komen te staan (meeste views en view-minuten) dan gaat groep 7 naar de grote finale in bioscoop Tuschinski in Amsterdam in juni 2019!

Het gaat om views én view-minuten vanuit zoveel mogelijk verschillende computers, tablets en smartphones (met de klas samen kijken op het Digibord telt helaas maar als 1 view). Het telt ook pas goed mee als mensen het héle filmpje bekijken. Doel: Zoveel mogelijk kinderen, gezinnen, kennissen en vrienden gaan dit filmpje bekijken en leren iets over Kinderrechten. Wilt u dit ondersteunen? Kijk deze bijzondere film thuis met uw kinderen en verspreid de link naar zoveel mogelijk mensen in uw omgeving. Vraag ook of mensen het héle filmpje willen bekijken (er zitten aan het eind ook "bloopers" bij, echt leuk om te zien). De link naar de film is: https://www.youtube.com/watch?v=uFxRkpjysew. Veel plezier!



Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival is het grootste filmfestival op You Tube, waarbij kinderen (9 - 13 jaar) zelf hun mening en ideeën over de kinderrechten kunnen geven. In deze film is artikel: Artikel 42: Recht op voorlichting over kinderrechten Iedere bovenbouw groep kan meedoen (zie link onder) door een idee in te sturen over een kinderrechten film. Als het idee wordt uitgekozen dan komt er een ‘Hollywood in de klas’ filmcoach langs om in een dagdeel de film op te nemen. Gedurende het hele schooljaar, gaat er elke week een film op ons kanaal in premiere. De beste en meest bekeken films maken tijdens een grote finale in Pathé Tuschinski kans op Awards. Meer info: http://www.krff.nl

UNICEF? Oorspronkelijk United Nations International Children's Emergency Fund. Het Kinderfonds van de Verenigde Naties werd op 11 december 1946 door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in het leven geroepen om noodvoedsel en gezondheidszorg te verstrekken aan kinderen in landen die door de Tweede Wereldoorlog waren verwoest. De Poolse arts Ludwik Rajchman wordt algemeen beschouwd als de oprichter van UNICEF en was vanaf 1946 de eerste voorzitter.

Op voorstel van Rajchman werd de Amerikaanse Maurice Pate benoemd tot eerste uitvoerend directeur, die van 1947 tot zijn dood in 1965 in dienst trad. In 1950 werd het mandaat van UNICEF uitgebreid om tegemoet te komen aan de langetermijnbehoeften van kinderen en vrouwen in ontwikkelingslanden overal ter wereld. In 1953 werd het een vast onderdeel van het systeem van de Verenigde Naties, en de woorden 'internationaal' en 'noodsituatie' werden uit de naam van de organisatie geschrapt, waardoor het simpelweg het Kinderfonds van de Verenigde Naties werd, met behoud van het oorspronkelijke acroniem 'UNICEF'. Elk landenkantoor voert de missie van UNICEF uit door middel van een uniek programma van samenwerking met de gastregering.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.