Bijgewerkt: 27 januari 2021

Kinderzwerfboekstation in het raadhuis van Amstelveen is geopend

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
24-01-2017

Onder het toeziend oog van een tiental kinderen hebben kinderburgemeester Melle Vos, Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Jeugd en ambassadeur van het Kinderzwerfboek Daisy Gilyamse het nieuwe Kinderwerfboekstation in het raadhuis van Amstelveen geopend op maandagmiddag 23 januari 2017. Kinderzwerfboeken zijn boeken die niet van één kind zijn, maar van alle kinderen.

Kinderen kunnen de boeken gratis meenemen en een ander boek inleveren. Voor een Kinderwerfboekstation zijn altijd boeken nodig. Daarom worden alle Amstelveners opgeroepen om buikbare (gebruikte, of nieuwe) boeken mee te nemen naar het raadhuis voor dit station. Meer informatie vindt u op www.kinderzwerfboek.nl

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2017)

Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Jeugd, Melle Vos kinderburgemeester en Daisy Gilyamse ambassadeur van het Kinderzwerfboek openen het Amstelveense Kinderzwerfboekstation


Kinderzwerfboek wil kinderen stimuleren om thuis en in de vrije tijd boeken te lezen. Lezen is heel erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Voor lezen is namelijk het hele brein nodig: de waarneming, de taal, het redeneren, het geheugen de aandacht en het vermogen om te selecteren tussen hoofd- en bijzaken. Ook prikkelt lezen de verbeeldingskracht: je kunt je echt helemaal verliezen in een verhaal en je eigen film erover maken in je hoofd. Maar lezen is vooral erg leuk en ontspannend. Kinderzwerfboek wil alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken mee naar huis te nemen en te lezen. En daarna het boek weer te laten zwerven, zodat andere kinderen hetzelfde boek ook kunnen lezen.

Nog steeds verlaat 15% van de kinderen het basisonderwijs met een taalachterstand. Maar als er thuis boeken zijn, gaan kinderen gemiddeld drie jaar langer naar school dan leeftijdsgenoten uit gezinnen zonder boeken. Boeken stimuleren tot doorleren, ongeacht sociaal milieu of cultuur. Hierdoor hebben ze later meer kans op een goede toekomst. Nog meer feiten over lezen, vind je hier.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.