Bijgewerkt: 18 september 2020

Klimaatevent Amstelveen 2012

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-01-2012

Duurzaam ondernemen én winst pakken

Op dinsdag 7 februari 2012 vindt het Klimaatevent Amstelveen plaats in het KPMG-hoofdkantoor. Het evenement richt zich op lokale ondernemers van het midden- en kleinbedrijf die de stap willen maken naar duurzaam ondernemen.

Hoe kan een ondernemer energie besparen om de operationele kosten te verlagen? En hoe kan duurzaam ondernemen concurrentievoordeel opleveren? Op deze en veel meer vragen geven kenners en ervaringsdeskundigen die middag antwoord.

Duurzaam  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Jan-Willem Groot (CDA) wethouder milieu van de gemeente Amstelveen tijdens de ondertekening van het Amstelveen Duurzaam convenant op 14 oktober 2010


Op het programma staan sprekers uit het bedrijfsleven en overheid. De bijeenkomst wordt geopend door KPMG-bestuursvoorzitter Herman Dijkhuizen. Wethouder Jan-Willem Groot (CDA) van Milieu & Energie leidt een paneeldiscussie met lokale koplopers die al de stap maakten naar duurzaam ondernemen.

Verder worden er workshops verzorgd door KPMG, KLM en Eneco. Burgemeester Jan van Zanen geeft bovendien zijn kijk op duurzaam ondernemen. Het geheel wordt opgeluisterd door duurzaam ondernemer Ruud Koornstra en cabaretier John van der Sanden.

Het klimaatevent Amstelveen 2012 wordt georganiseerd door KPMG, Rabobank Amstel en Vecht, gemeente Amstelveen, KLM, Vereniging Amstelveense Detailhandel (VAD), Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) en Eneco.

Doe mee en laat u inspireren

Het evenement vindt plaats op 7 februari 2012 van 16.30 tot 21.30 uur in het KPMG-hoofdkantoor in Amstelveen. Het Klimaatevent is een initiatief van de Duurzaamheidspartners Amstelveen. Hiermee willen zij het lokale MKB inspireren en helpen met de stap zetten naar duurzaam ondernemen, wat belangrijk is voor een gezonde economie, nu en in de toekomst.

Aanmelden?

Kijk voor meer informatie over het Klimaatevent en het programma op www.amstelveen.nl/duurzaam, waar geïnteresseerden zich ook kunnen aanmelden.

De duurzaamheidspartners ondertekenden op 14 oktober 2010 het Amstelveen Duurzaam convenant. Daarmee committeren de partners zich aan energiebesparende doelstellingen toegespitst op hun strategie, beleid en bedrijfsvoering. Hiermee dragen alle partners bij aan de regionale klimaatdoelstelling Energieneutrale regio 2040 en de nodige reductie van CO2-uitstoot.

De lokale klimaatpartners zijn: Rabobank Amstel en Vecht, KPMG, KLM, Eneco, Ondernemersvereniging Amstelveen (OA), Vereniging Amstelveense Detailhandel (VAD), woningbouw-corporatie Eigen Haard, Fair Business (voormalig COS Noord-Holland), Herman Wesselink College, International School of Amsterdam (ISA), CO2 Servicepunt Noord-Holland, netwerk voor duurzaamheid AIM to Sustain en gemeente Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.