Bijgewerkt: 26 mei 2020

Koningsdag 2016 van Amstelveen straks live op televisie

Nieuws -> Informatief

Bron: RTV-Amstelveen/Amstelveen Oranje
18-04-2016

De lokale omroep RTVA gaat woensdag 27 april 2016 Koningsdag in Amstelveen live verslaan. Van 9.00 uur tot 14.00 uur zijn de festiviteiten te volgen op televisie, Ziggo kanaal 42, KPN kanaal 625 en via de livestream op de website www.rtva.nl . Zo volgt een cameraploeg de route die burgemeester, wethouders en raadsleden per bus afleggen langs diverse wijken. Ook het feestvierende Nes aan de Amstel wordt met een bezoek vereerd.

De centrale verslaggeving verzorgt RTVA vanaf een podium voor haar eigen studio aan Orion. Daar zorgen verslaggevers voor de nodige entertainment met het publiek. Zo kunnen kinderen hun talenten tonen bij een wedstrijd tv-presentatie onder toeziend oog van een van de presentatoren van het 19.00 uur journaal. Daarnaast zorgt een verslaggever ook voor livereportages van Koningsdag in het Oude Dorp en de Amsterdamseweg. Wilt u de drukte ontwijken en toch zien wat er op Koningsdag in Amstelveen gebeurt? Volg dan de liveregistratie die de vele vrijwilligers en stagiairs van RTVA de lucht in sturen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

De gekroonde 'Turftrapster' voor de Dorpskerk van Amstelveen 'volgt' de gebeurtenissen op de Koningsdag in 2015


Programma Koningsdag 27 april 2016 in Amstelveen

Burgemeester Mirjam van ‘t Veld brengt een bezoek aan de wijken waar activiteiten worden georganiseerd tijdens Koningsdag.

9.00 uur Oude Dorp

9.45 uur Bovenkerk

10.30 uur Westwijk

11.15 uur Middenhoven

12.00 uur Randwijck

13.00 uur Nes aan de Amstel

14.00 uur Amsterdamseweg

Programma De Meent

De Meent is open voor een drankje en het toilet. Op het plein voor De Meent staat een springkussen en de brandweer. Ook staan er een aantal kraampjes, waar lekkernijen worden verkocht. Tussen de Meent en het winkelcentrum wordt een grote vrijmarkt verwacht.

Programma Amsterdamseweg

Vrijmarkt vanaf het Oude Dorp. Optredens bij café Abina.

Vrijmarkt richting de Amsterdamseweg.

Podium bij Grand Café Oude Dorp, met optredens van coverband Never the Same (12.00- 15.00 uur), Buenting Sport Demo team (15.00 uur), Blues Brothers Tribute Band (15.30 – 17.45 uur) en DJ Robin Aristo (18.00 uur). Tevens wordt er een inzamelingsactie voor de Voedselbank gehouden.

Programma Randwijck

Natuurlijk wordt Koningsdag dit jaar weer in Randwijck als vanouds gevierd met een vrijmarkt voor jong en oud bij het schoolgebouw aan het Catharina van Clevepark 10, de toekomstige locatie van Villa Randwijck. Voor de kleintjes is er een springkussen (gratis) en voor de oudere kinderen grote ballen waarin ze over het water kunnen lopen (€ 2 per 5 min.). Open Podium: wil je iedereen vermaken met je stemgeluid, muziekinstrument of andere kunsten? Laat het ons maar weten! Mail: welkom@villarandwijck.nl

Programma Ouderkerk, verzorgd door Oranjecomité Ouderkerk aan de Amstel

Koningsdag woensdag 27 april van 8.30-12.00 uur

Kleedjesmarkt voor kinderen t/m groep 8 in de Dorpsstraat in Ouderkerk aan de Amstel en de Vrijmarkt voor iedereen op de Amstelzijde. Aanmelden voor een plaats is niet nodig. Het is niet toegestaan om vooraf een plek te markeren. Iedereen kan zelf een plek uitzoeken en hun spulletjes verkopen. Na afloop van de rommelmarkt wordt verzocht om de restanten van de spullen weer mee te nemen.

De Pont vaart van 08.00-20.00 uur en verbindt de Kinderrommelmarkt in de Dorpsstraat in Ouderkerk met de Vrijmarkt voor volwassenen op de Amstelzijde in Amstelveen. Een overtocht kost € 0,50 voor volwassenen en € 0, voor kinderen. (Bron: http://www.amstelveenoranje.nl )Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.