Bijgewerkt: 21 januari 2021

Kragtwijk Catering won voorronde Duurzaam MKB Award

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-09-2013

De Amstelveense voorronde van de Regionale Duurzaam MKB Award, georganiseerd door de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder Amstel en Uithoorn is gewonnen door Kragtwijk Catering. Dit bedrijf zal namens Amstelveen meedingen naar de Award voor de hele Amstelland regio. De finale hiervan is 10 oktober.

De deelnemende Amstelveense bedrijven konden zich afgelopen vrijdag 6 september 2013 presenteren voor een Amstelveens panel van deskundigen in een presentatie van vijf minuten. Daarna kreeg de jury gelegenheid om vragen te stellen.

Kragtwijk Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2013)

Vlnr.: Jurylid Ger de Jong (Algemeen directeur De Meerlanden); Anne Rose Hartman (A Touch of Rose); Joost Kragtwijk (Kragtwijk Catering); Juryvoorzitter Ans Ursem (Fair Business); Martijn Kragtwijk (Kragtwijk Catering); Michal van Dantzig (WinWinWerkt); Jurylid Erwin Schols (Directeur Bedrijven Rabobank Amstel en Vecht); Peter van Nijen en Angelique Hulspas (CNE)


De jury heeft haar oordeel over de Amstelveense bedrijven gebaseerd op de manier, waarop deze bedrijven omgaan met de drie P's (people, planet, profit) en hoe rendabel de bedrijven zijn. Dit is van belang, omdat "als duurzaam ondernemen de toekomst is, het ook bedrijfsmatig rendabel moet zijn".

De jury was zeer te spreken over het hoge niveau en het enthousiasme van de deelnemende bedrijven, maar vond unaniem dat Kragtwijk catering van de vier bedrijven het meest aan de criteria voldeed.

Kragtwijk Catering is een familiebedrijf, dat veel samenwerkt met andere familiebedrijven, omdat zij er in geloven, dat familiebedrijven toekomstgericht zijn en dat duurzaamheid hier onderdeel van vormt.

De overige deelnemende bedrijven waren Touch of Rose, een startende onderneming die zich bezig houdt met de productie van biologisch en Fairtrade gecertificeerd katoen; WinWinWerkt, een bedrijf, dat werkzoekenden bemiddelt en ondersteunt en hierbij bewust kiest voor de doelgroep 40+; CNE, een ICT-bedrijf, dat ernaar streeft haar ecologische footprint zo klein als mogelijk te houden.

Wethouder van Economische Zaken en van Duurzaamheid Jan-Willem Groot (CDA): “Het is verheugend te zien met hoeveel inzet deze bedrijven aan de slag gaan met het thema duurzaamheid. Ik denk, dat het voor veel andere bedrijven een stimulans is dat aangetoond wordt dat duurzaamheid ook rendabel is.”

Vanaf 10 september 2013 kan het publiek via www.mvoprijs.nl stemmen op Kragtwijk, de Amstelveense afgevaardigde, of een van de vier andere finalisten. Tijdens de finale op 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, zal een deskundige jury de 5 finalisten beoordelen. Hierna wordt de uiteindelijke winnaar van de Amstelland regio bekend gemaakt. De publieksstemming en de beoordeling van de jury tellen beide voor 50 %.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.