Bijgewerkt: 13 juli 2020

Kruising Lindenlaan-Van der Hooplaan wordt rotonde

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
22-12-2011

Kruising Lindenlaan-Van der Hooplaan wordt rotonde

De gemeente Amstelveen is van plan een rotonde aan te leggen op de kruising Lindenlaan-Van der Hooplaan. Het kruispunt moet hierdoor veiliger en overzichtelijker worden en gemakkelijker over te steken.

De komst van een rotonde is een al lang bestaande wens van het wijkplatform. Het kruispunt geldt als een van de onveiligste in Amstelveen. In de jaren 2005-2009 vonden er 20 ongevallen plaats, waarbij negen personen letsel opliepen. Twee werden overgebracht naar het ziekenhuis.


Grotere kaart weergeven Kruising Lindenlaan-Van der Hooplaan in Amstelveen

Zowel de Lindenlaan, als de Van der Hooplaan zijn belangrijke verkeersaders. Er zijn geen verkeerslichten en de nabijheid van de winkelgalerijen langs de Van der Hooplaan maakt het verkeersbeeld er niet rustiger op.Op de aan te leggen rotonde krijgen voetgangers én fietsers voorrang. Verder komt er een fietsoversteek over de Van der Hooplaan, naast de reeds bestaande voetgangersoversteek. De gemeente wil de rotonde in de zomer van 2012 aanleggen.

Schoolgaande kinderen, het openbaar vervoer, het autoverkeer en de winkeliers hebben dan de minste hinder van de werkzaamheden. Om de rotonde mogelijk te maken heeft de gemeente op 30 november 2011 een ontwerp-verkeersbesluit genomen. Belanghebbenden kunnen hierop zes weken lang reageren. Er is ook al een voorlopig ontwerp gemaakt, dat, samen met het verkeersbesluit in het raadhuis ter inzage ligt. Voor bewoners uit de omgeving van het kruispunt was er dinsdagavond in de Buurtkamer een informatiebijeenkomst.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.