Bijgewerkt: 19 januari 2021

'Kunstwerken' van Amstelveense scholieren in de Bibliotheek Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelveen/Cobra Museum
23-11-2018

Honderden leerlingen van de Amstelveense basisscholen hebben onlangs meegedaan aan het educatieprogramma Toekomstbeelden van Kinderen in het Cobra Museum voor Moderne Kunst. Vanaf woensdag 28 november 2018 is een selectie van deze ‘kunstwerken’ te zien in de Bibliotheek aan het Stadsplein.

Foto Amstelveen
(Bron Cobra Museum - 2018)

De tekening van Yara 7 jaar van basisschool Brede School Omnibus: 'Als ik 25 ben alle huizen van snoep. Iedereen knabbelt aan zijn huisje en alle spullen zijn van snoep gemaakt'


Meer dan 600 prachtige tekeningen werden onlangs voorgelegd aan een kritische jury. Uit dit enorme aanbod zijn 25 inzendingen gekozen. Deze geselecteerde werken zijn allemaal opgenomen in de tentoonstelling ‘Een Ontembare Kracht’ in de Bibliotheek aan het Stadsplein in Amstelveen. De tentoonstelling is daarmee een satelliet van de gelijknamige tentoonstelling in het Cobra Museum. Beide tentoonstellingen zijn nog tot 17 februari 2019 te zien.

De opening van de tentoonstelling op woensdag 28 november 2018 om 14.30 uur wordt verzorgd door Daphne Janson, directeur van de Bibliotheek. Publiek wordt uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Dit project is een vrucht van de samenwerking tussen de Bibliotheek Amstelland en het Cobra Museum voor Moderne Kunst. Eerder dit jaar werd al de Cobra Bibliotheekkast geopend, waarin wisselende exposities te zien zijn naast de collectie kunstboeken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.