Bijgewerkt: 19 januari 2021

Lancering van de Willem Wever Challenge

Nieuws -> Informatief

Bron: KRO-NCRV
24-10-2018

KRO-NCRV lanceert de Willem Wever Challenge, de eerste Nederlandse spraakgestuurde quiz. De Challenge is al een groot succes op de website. En nu ook te spelen als gezelschapsspel voor jong en oud met een interactieve speaker.

Willem Wever is een populair-wetenschappelijk programma, waarin kinderen samen met een presentator op zoek gaan naar het antwoord op hun eigen vraag. De Willem Wever Challenge is gemaakt voor kinderen van 9 tot 13 jaar, maar kan prima gespeeld worden met het hele gezin. Zoals testgebruiker Kim (10 jaar) zegt: 'Kinderen leren ervan, maar het is ook leuk voor ouders die het antwoord even niet meer weten.' Wat de ‘Action’ van Willem Wever extra speciaal maakt, is de keuze voor een gepersonaliseerde stem in plaats van de standaard versie. Bij de Challenge interacteer je met de virtuele quizmaster Willem Wever. 'Een gorilla eet zijn eigen poep op, is dit waar of niet waar?' Dit kan zomaar een vraag zijn die Willem Wever stelt in een van de rondes van de Challenge. Elke stelling heeft een korte verdiepende uitleg, waarvan de speler ook echt wat opsteekt.Margot van Schayk, manager Innovatie bij KRO-NCRV: 'Met de Willem Wever Challenge spelen we in op de behoefte om schermgebruik bij kinderen terug te dringen. In plaats van met z’n allen achter een eigen device te kruipen, speel je nu gezamenlijk een spel rond de interactieve speaker. Het is gezellig en cool om te doen.' De challenge is de allereerste Nederlandse ‘action’ die speciaal voor kinderen is ontwikkeld. De omroep hoopt er veel van te leren.

Van Schayk: 'We onderzoeken uitbreiding op functionaliteit en luisteren daarvoor goed naar de behoeften van de kinderen.' KRO-NCRV ontwikkelde in samenwerking met Embot de toepassing met hun Nederlandse taaltechnologie voor chat en voice bots. De opkomst van ‘schermloze interfaces’ zoals smart speakers biedt voor KRO-NCRV interessante mogelijkheden. Door het uitbrengen van actions leert de omroep meer over gedrag en behoeftes van kinderen op audiogestuurde apparaten. De gratis Willem Wever Challenge is te spelen via de Google Assistent op Android, de Assistent-app voor iOS of via Google Home. Het enige wat je hoeft te zeggen is: 'Praat met Willem Wever' en Willem Wever komt tot leven! Voor meer informatie ga naar: https://willemwever.kro-ncrv.nl/ Lees ook: Aan de slag met de Google Assistent op uw telefoon of tablet

Willem Wever is een informatief televisieprogramma en website van de KRO-NCRV voor kinderen en volwassenen, waarin vragen worden beantwoord. In het programma wordt hiervoor een expert bezocht, die het antwoord zo visueel mogelijk uitlegt. Op deze manier wordt het antwoord op de vraag en de uitleg voor de kijker ook duidelijk. Vaak wordt gebruik gemaakt van proefjes, soms kunnen deze door de kijker worden nagedaan. Het programma valt onder de categorie infotainment, en is vergelijkbaar met de kinderprogramma's Groot Licht en Het Klokhuis.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.