Bijgewerkt: 22 januari 2021

Leden College B en W Amstelveen hebben locaties Voerman en Wagenweg bezocht

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
31-07-2018

Afgelopen week (30-2018) op donderdag 26 juli 2018 bezochten de leden van het College B en W Amstelveen de woonwagenlocatie Voerman. Sinds 2011 is er een andere aanpak bij de woonwagenlocaties. Er waren destijds veel misstanden en illegale praktijken. De gemeente besloot toen de vinger aan de pols te houden en als bestuur jaarlijks de locaties te bezoeken. Burgemeester Bas Eenhoorn en wethouders Herbert Raat (VVD) Handhaving en Frank Berkhout (D66) Vastgoed zagen dat het op deze locatie en stuk beter gaan dan voorheen. Sinds het beheer niet meer is uitbesteed, maar de gemeente dit zelf uitvoert, verloopt de communicatie met de bewoners beter.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2018)

Bas Eenhoorn burgemeester, Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving, Bea van der Poel coördinator Vastgoed beheer van de gemeente Amstelveen en Frank Berkhout (D66) wethouder Vastgoed kijken rond op de woonwagenlocatie Voerman


Ook werd een bezoek gebracht aan bedrijventerrein Wagenweg. Hier zitten voornamelijk autosloperijen. De gemeente startte vorig jaar met een uitsterfbeleid waarbij vrijkomende kavels in het gebied niet opnieuw worden verhuurd. Het terrein had al gedurende langere tijd te maken met activiteiten die wettelijk niet toegestaan of niet wenselijk zijn. Zoals een hennepplantage, gestolen spullen en spanningen tussen huurders. Inmiddels zijn er drie kavels onttrokken en staan er grote betonblokken om illegaal gebruik te voorkomen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2018)

Herbert Raat (VVD) wethouder, Bas Eenhoorn burgemeester, Bea van der Poel coördinator Vastgoed beheer van de gemeente Amstelveen, Frank Berkhout (D66) wethouder Vastgoed en Gerrit Sikkema teamleider Handhaving van de gemeente aan de Wagenweg


Wethouder Raat plaatste op zijn Facebookpagina dit bericht: 'Samen met burgemeester Bas Eenhoorn en collega Frank Berkhout de woonwagenlocatie Voerman bezocht. Er waren destijds veel misstanden en illegale praktijken bij de locaties. De Gemeente Amstelveen besloot toen de vinger aan de pols te houden. Het gaat bij de Voerman een stuk beter dan voorheen. Bij de autosloperijen aan de Wagenweg hanteren we sinds vorig jaar een uitsterfbeleid, waarbij vrijkomende kavels in het gebied niet opnieuw worden verhuurd. Inmiddels zijn er drie kavels onttrokken en staan er grote betonblokken om illegaal gebruik te voorkomen.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.