Bijgewerkt: 27 januari 2021

Lezing 'Overal Adam en Eva' in de bibliotheek

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
05-10-2012

Adam en Eva zijn de eerste voorouders in het gemeenschappelijke scheppingsverhaal van joden, christenen en moslims. Vanuit het Midden-Oosten hebben de drie religies dit verhaal in eigen varianten over de wereld verspreid, onder meer dankzij rabbi’s, priesters, kerkvaders, imams, kolonialen, missionarissen, migranten en moderne media.

Populaire verhalen over Adam en Eva die niet in de Bijbel, of de Koran staan, leefden voort in de mondelinge overlevering. Het hoe en waarom van schepping, paradijs, slang en zondeval heeft vertellers in alle windstreken geïnspireerd tot onthullende verhalen en kunstenaars tot verrassende afbeeldingen.

Adam eva Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2012)

De omslag van het boek: 'Overal Adam en Eva. De eerste mensen in jodendom, christendom en islam'


Over deze rijke verhaal- en beeldtradities in de drie religies schreef de Amstelveense schrijfster Mineke Schipper een intrigerend boek, voor hedendaagse gelovige en ongelovige, onwennige, nieuwsgierige of wantrouwige nazaten van Adam en Eva.

Op woensdag 17 oktober 2012 tijdens haar lezing komen vragen als Waar lag het paradijs? Hadden de eerste mensen een navel? - en andere intrigerende vragen aan de orde. De lezing begint om 20.15 en duurt tot 22.00 uur in de bibliotheek aan het Stadsplein Amstelveen. Prijs: € 7,50, pashouders: € 5,00. Overal Adam en Eva. De eerste mensen in jodendom, christendom en islam. Uitgeverij Bert Bakker 2012 ISBN: 978 90 351 3645 8. Alle informatie over de lezing leest u op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.