Bijgewerkt: 28 mei 2020

Lezing over Art Nouveau in bibliotheek Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
20-06-2016

In 'Art nouveau - de dansende lijn' ziet u niet alleen prachtige voorbeelden van een van de populairste kunststromingen, maar krijgt u ook uitleg over de veelzijdigheid van wat rond 1900 wereldwijde furore maakte. 'Niet de bloem, maar de steel' was het devies van de Belgische architect Victor Horta. De invloed van de natuur is in zijn werk sterk aanwezig. Het zijn echter niet de geijkte kelken van bloemen, maar juist hun gebogen, elegante stelen die voor zijn ontwerpen zo kenmerkend zijn. Deze flamboyante 'nieuwe kunst' veroverde in korte tijd vrijwel de hele westerse wereld.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2006)

Art Nouveau 3D logo van de voormalige Drogisterij Stakelbeek: 'In de Groene Hagedis' aan de Amsterdamseweg 485 in Amstelveen. Het is gemaakt door George Henri Lantman (1875-1933) een toen bekende metaaldrijver. Hij werkte aan huis, vanaf 1910 voor de firma C.J. Begeer en was ook docent gedurende de periode 1912-1932 aan de Kunstnijverheidschool in Amsterdam


Op donderdag 30 juni 2016 van 14.30 uur tot16.30 uur hoort u alles over Art Nouveau tijdens de lezing van Bureau Boeiend in bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Kaarten € 19,- bibliotheekpashouders € 12,50. Kaarten zijn alleen te verkrijgen via www.bureauboeiend.nl of via tel. 020-2216498.

Art Nouveau heeft vele namen: in Oostenrijk - Secessionsstil na de Wiener Secession, Catalaans Modernisme, Tsjechisch Secese, Deens Skønvirke,in Duitsland - Jugendstil, Art nouveau of Reformstil, Hongaars Szecesszió, Italiaanse L'Art Nouveau, Stile floreale of Stile Liberty, Noors Jugendstil, Pools Secesja, Slowaaks Secesia, Russische Модерн [Modern], Ар-нуво [Ar-nuvo] of Югендстиль [Jugendstil '], Zweeds Jugend.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.