Bijgewerkt: 29 februari 2020

Lezing over Milaan van A tot Z bij Volksuniversiteit Amstelland

Nieuws ->

Bron: Volksuniversiteit Amstelland
03-10-2016

Op zaterdag 8 oktober 2016 geeft kunsthistoricus drs Stefano Giani de lezing Milaan van A tot Z bij Volksuniversiteit Amstelland. Milaan is de belangrijkste stad van Noord-Italië en heeft eeuwenlang een centrale rol gespeeld in de Italiaanse geschiedenis en cultuur. Ontdek deze stad van A tot Z! Voor elke letter van het alfabet zal de lezing stilstaan bij een bekend, of minder bekend kunstwerk, monument of historische gebeurtenis te Milaan, met als doel de stad anders te belichten dan volgens het stereotype beeld van de zaken- en modestad.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2016)

De dom van Milaan (Duomo di Milano) is opgedragen aan Santa Maria Nascente en het is de zetel van de aartsbisschop van Milaan, momenteel kardinaal Angelo Scola. De gotische kathedraal duurde bijna 600 jaar in beslag. Het is de grootste kerk in Italië en de vijfde grootste in de wereld


De lezing start om 14.00 uur en de toegang is € 12,-. Kijk voor meer informatie en inschrijfmogelijkheden op de website, www.vu-amstelland.nl, of kom langs bij de balie op de 3e verdieping van Stadsplein 97.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.