Bijgewerkt: 5 april 2020

Lezing over de 'Betoverende heemparken' van Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
12-05-2014

Wist u, dat de Amstelveense heemparken rijksmonumenten zijn? In het kader van 50 jaar Amstelveen vertelt Walter Busse, medewerker heemgroen van de gemeente Amstelveen, u deze avond aan de hand van de mooiste afbeeldingen alles over deze prachtige parken: De Braak, het Dr. Koos Landwehrpark en het Dr. Jac. P. Thijssepark.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2006)

Het 'Koos Landwehrpark' is in 1950 ontworpen door tuinarchitect Chris P. Broerse en heette tot 1997 Mauritsplantsoen. Na het overlijden van Koos Landwehr in 1996, is het heempark naar hem vernoemd. Landwehr was veldbioloog en de belangrijkste collega van Broerse


Zo leert u over de bijzondere geschiedenis, het ontwerp, de 400 ‘inheemse’ plantsoorten, de rol van de kwekerij en de kunst van het dagelijkse onderhoud. De parken zijn natuurlijk fantastisch om in te wandelen, maar na deze avond krijgt het genieten een extra dimensie, omdat u dan weet, wat u ziet in dit voor Nederland unieke ‘rijksmuseum van de planten’.

De lezing Betoverende heemparken vindt plaats in bibliotheek Amstelveen Stadsplein op woensdag 21 mei 2014 van 20.15 uur tot 22.00 uur. De toegang is gratis, maar wel even van tevoren reserveren. Dit kunt u online doen via www.debibliotheekamstelland.nl , of in een van de Amstelland bibliotheken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.