Bijgewerkt: 28 mei 2020

Lezing over de Russische keuken in de 19de eeuw bij Volksuniversiteit Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Volksuniversiteit Amstelland
11-04-2016

Op zaterdag 16 april 2016 om 14.00 uur organiseert Volksuniversiteit Amstelland een lezing over de Russische keuken in de 19de eeuw. De keuken aan het tsarenhof in Sint-Petersburg was Frans georiënteerd, maar de traditionele Russische gerechten maakten ook een belangrijk deel uit van het menu.

Tijdens deze lezing komt men alles te weten over die gerechten en over de Russische kookboeken, maar ook over Franse koks in Rusland. De lezing wordt afgesloten met een proeverij en een glas koude ‘punch’ naar Russisch recept. Meer informatie is te vinden op de website via 020-5451424, of bij de balie op Stadsplein 97 in Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2016)

Пирожки, oftewel Piroshki gemaakt met ui, champignons, vlees en rijst vulling


Spreker: Drs. Christianne Muusers is neerlandica en culinair historica. Zij geeft lezingen, recenseert kookboeken, schrijft artikelen voor diverse media, heeft bijgedragen aan publicaties en werkt onder meer aan een project over de culinaire geschiedenis voor kinderen. Daarnaast onderhoudt zij sinds 2002 een website met historische recepten (coquinaria.nl), en publiceerde zij 'Pauwen en pasteien', een boek met middeleeuwse recepten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.