Bijgewerkt: 23 september 2020

Lezing van Ferry Mingelen bij Boekhandel Venstra

Nieuws -> Informatief

Bron: Boekhandel Venstra
05-12-2011

Zaterdag 10 december 2011 zal de Haagse Politiekverslaggever Ferry Mingelen bij Libris Venstra in het Stadshart Amstelveen komen vertellen over zijn bundel 'Graven rond het Binnenhof'.

Mingele Amstelveen
(Bron Venstra - 2011)

De omslag van het boek van Ferry Mingelen: 'Graven rond het Binnenhof'


Vrijwel dagelijks is Ferry Mingelen op het Binnenhof in Den Haag te vinden. Het is al tientallen jaren zijn vaste werkplek. Daarvandaan doet hij verslag van het politieke nieuws. Maar over het Binnenhof en omgeving valt heel wat meer te vertellen dan de actuele politiek. De Ridderzaal, de Eerste en Tweede Kamer en de Gavangen Poort zijn onderdeel van het historisch regeringscentrum van Den Haag, dat teruggaat tot in de 12e eeuw. Wat is er allemaal gebeurd achter die eeuwenoude muren? En wat is daar nog van terug te vinden.

In zijn bundel Graven rond het Binnenhof met persoonlijke impressies schrijft Ferry Mingelen over kerken en knekels, over rangen en standen en hun besloten sociëteiten, over ondergrondse bunkers en nog veel meer. Saillant detail is natuurlijk dat Libris Venstra al 50 jaar aan het Amstelveens Binnenhof is gevestigd!

Lezing zaterdag 10 december 2011 tijdstip 15.00 uur. Locatie Boekhandel Libris Venstra / Binnenhof 50. Toegang gratis (lift aanwezig). Aanmelden gewenst. Ovv naam/aantal personen Informatie www.venstra.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.