Bijgewerkt: 1 juni 2020

Lezing van hoogleraar Vincent Icke in bibliotheek Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
21-05-2016

Op zondag 5 juni 2016 komt niemand minder dan de populaire hoogleraar Vincent Icke naar de bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Tijdens zijn familielezing vertelt hij, in voor iedereen begrijpelijke taal, over Botsende zwarte gaten. Over hét moment, nog niet zo lang geleden, waarop de eerste zwaartekrachtgolven ook daadwerkelijk zijn waargenomen. Een wereldontdekking!

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Professor Vincent Icke spreekt de mensen toe over Huygens, sterren en aliens op 28 maart 2010 tijdens de opening van de overzichtstentoonstelling van de Atelierroute en de K2G Alien in Kunstuitleen Amstelveen


Vincent Icke, hoogleraar aan de universiteiten van Amsterdam en Leiden, combineert zijn kennis van de natuurkunde met zijn ervaring op populair-wetenschappelijk gebied. Zonder moeilijke formules te gebruiken, vertelt hij de basisprincipes van abstracte begrippen als supersymmetrie en ruimtetijd op heldere wijze. Aan de vele zelfgemaakte illustraties en modellen merk je, dat Vincent Icke ook beeldend kunstenaar is. Hierdoor worden enkele complexe onderwerpen een stuk inzichtelijker gemaakt.

De familielezing is geschikt voor iedereen van 9-99 jaar. Kaarten zijn online te koop via www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de Amstelland bibliotheken. Toegangsprijs is 11 euro, voor leden 9 euro. Jeugd t/m 14 jaar 8 euro en jeugdleden 6 euro. De familielezing begint om 14.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Adres: Stadsplein 102 1181ZM AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.