Bijgewerkt: 19 september 2020

Lezing van schrijver Arthur Japin in Aalsmeer

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
04-03-2016

De Bibliotheek Amstelland haalt tijdens de Boekenweek van 2016 niemand minder dan de succesvolle auteur Arthur Japin naar Aalsmeer. Hij komt naar de Oude Veiling en vertelt over zijn nieuwste boek 'De gevleugelde': een historische roman over de Braziliaanse luchtvaartpionier Alberto Santos-Dumont (1873-1932).

Foto Amstelveen
(Foto Corb!no - 2015)

Arthur Valentijn Japin (1956) is een Nederlandse acteur en schrijver, die voor zijn roman Een schitterend gebrek in 2004 de Libris Literatuur Prijs ontving. Zijn romans en verhalen hebben veelal een autobiografische, of historische kern


Geïnspireerd door de boeken van Jules Verne wil Alberto wereldvrede brengen door het ontwerpen van grensoverschrijdende ‘vliegtuigen’. In Parijs wordt hij samen met zijn mecanicien en minnaar Albert Chapin wereldberoemd, onder meer door de eerste te zijn die een gemotoriseerde vlucht maakt. Met 'De gevleugelde' schreef Japin opnieuw een prachtige roman, met als motto de verbeelding die ons vleugels geeft.

Arthur Japin is op vrijdag 18 maart 2016 in De Oude Veiling Aalsmeer van 20.15 uur tot 22.00 uur. Entree € 15,- en voor bibliotheekpashouders € 12,50. De prijzen zijn inclusief gratis pauzedrankje. De lezing van Arthur Japin wordt mede mogelijk gemaakt door Boekhuis Aalsmeer en Stichting KCA. Voor meer informatie en kaarten kunt u terecht in de vestigingen van de Bibliotheek Amstelland of online via de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.