Bijgewerkt: 19 april 2024

Literair kamerconcert bij bibliotheek Amstelveen en Libris Venstra

Nieuws -> Cultuur

Bron: Bibliotheek Amstelland
06-11-2015

Mijn Lieve Burgerhart is een literair kamerconcert en biedt een smakelijke combinatie van literatuur en muziek. Bezoekers die dit literaire kamerconcert zagen spraken over een muzikaal en literair pareltje wat je even in 18de-eeuwse salon-sferen brengt. Een bijzonder geheel en een leuk idee om zoiets te maken. Andere vinden het knap, dat uit dit dikke boek, dat helaas een truttig imago heeft, zo’n puntig en geestig stuk is gedestilleerd. De voorstelling staat als een huis. Verteller, zangeres en pianist werken goed samen en blijven boeien.

Er wordt in het Nederlands gesproken en gezongen. Naast teksten van Beversluis, Betje Wolff en Aagje Deken (geboren in Amstelveen in 1741) klinken er 18de-eeuwse kamermuziekstukken van Händel, Scarlatti, Haydn, Duni, Mozart. De verschillende stukken zijn door componist Andries van Rossem tot een doorlopend geheel gecomponeerd, met daarin ruimte voor eigentijdse klanken, ten gehore gebracht door sopraan Janneke Daalderop en pianist Evert-Jan de Groot.



Mijn lieve Burgerhart begint dinsdag 17 november 2015 om 19.30 uur bij het podium in de bibliotheek Amstelveen met een lezing van ongeveer 20 minuten door Max van Duijn, een jonge taal en literatuur wetenschapper uit Leiden. Hij studeerde Nederlands en heeft een master of Philosophy in Literature. Na deze lezing gaat Mijn lieve Burgerhart verder bij boekhandel Libris Venstra en eindigt daar om 21.15 uur. De toegangsprijs is 15,- euro. Bibliotheekpashouders en ontvangers van de Venstra nieuwsbrief betalen 10,- euro. Voor kaarten: mail naam, aantal en of u lid van de bibliotheek bent, of de Venstra Nieuwsbrief ontvangt naar info@theaterinmuziek.nl  o.v.v. 17 november. Kaarten kunnen op de avond zelf aan de deur worden opgehaald en betaald worden. Neem als lid van de bibliotheek wel uw bibliotheekpas mee.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.