Bijgewerkt: 26 februari 2020

Loting van 55 koopappartementen in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
19-10-2009

Op vrijdag 16 oktober 2009 heeft Remco Pols, wethouder Ruimte, Bouwen en Wonen, onder toeziend oog van notaris Mr. F. Bentum van SBA Netwerk Notarissen in Amstelveen en de heer W. Looijen (AM-directeur) de loting verricht voor 55 koopappartementen in Westwijk Zuidoost (Westwijk2).

Loting Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2009)

Vlnr.: Wim Looijen directeur AM vastgoedontwikkeling, Remco Pols, wethouder Ruimte, Bouwen en Wonen en notaris mr F.P. Bentum tijdens de loting


Na de geslaagde start verkoop van 26 september jongstleden, zijn er ruim 350 inschrijfformulieren binnen gekomen. De woningen zijn vooral geschikt voor starters. De ontwikkelaar is Westwijk Zuidoost CV, een samenwerkingsverband tussen AM Vastgoedontwikkeling en Bouwfonds Ontwikkeling.

De appartementen in het plan Kopstukken in Westwijk Zuidoost, kennen prijzen vanaf € 149.500,-- tot € 232.500,--. Hierdoor zijn ze financieel vooral aantrekkelijk voor starters op de woningmarkt. Bovendien kan de financiering makkelijker rond komen doordat bij deze prijsklasse twee regelingen extra financiële mogelijkheden bieden. Kopers kunnen gebruik maken van een koopsubsidie en/of van een starterslening van de gemeente Amstelveen.

Nu de loting heeft plaatsgevonden worden de belangstellenden die zijn ingeloot, uitgenodigd door de drie verkopende makelaars om het huis van hun voorkeur te kopen. Het gaat hier om Ludenhoff Groep, Lunshof Makelaardij en Gerard W. Bakker Makelaars. Voordat de aankoopgesprekken kunnen plaatsvinden, zullen de persoonsgegevens van de ingelote belangstellenden eerst gecontroleerd moeten worden.

Na deze controle zal de makelaar contact opnemen met de gegadigden. Eerder zelf contact zoeken met verkopende makelaar is dus niet zinvol. In totaal zullen in dit deel van deze zuidelijke Amstelveense wijk tot en met 2011 circa 900 woningen worden ontwikkeld. Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.