Bijgewerkt: 22 november 2019

Martinez Chocolatier breidt uit in Bovenkerk

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-11-2012

B en W van Amstelveen wil chocoladeproducent Martinez uit Amstelveen een vergunning verlenen om de productiehal te vergroten op bedrijventerrein Bovenkerk Legmeer.

Martinez produceert al sinds 1952 chocoladeproducten en levert aan een groot aantal bedrijven in binnen- en buitenland. Daarnaast heeft het bedrijf eigen winkels in Amstelveen en Aalsmeer. Om tegemoet te kunnen komen aan de toenemende vraag is een uitbreiding van de productiecapaciteit noodzakelijk.


Grotere kaart weergeven Martinez Chocolade B.V. aan de Zanderij 1, 1185 ZM Amstelveen

Wethouder Economische Zaken Jan-Willem Groot (CDA): 'Een heel goede ontwikkeling voor Legmeer en Amstelveen. Wij zijn erg blij, dat zo’n gerenommeerd bedrijf als Martinez wil uitbreiden en ondanks de economisch zware tijden toch blijft investeren. Dat Martinez nauw verbonden is met Amstelveen, blijkt bijvoorbeeld ook uit het feit, dat ze een locale voetbalclub sponsoren.'

martinez Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

De feestelijk versierde Chocolatier Martinez winkel aan de Rembrandtweg 140 op 13 februari 2009, toen de zaak hier werd geopend. In Amstelveen stond vroeger de winkel van Martinez bekend als Stam, in het 'damesstraatje' van het Binnenhof. Later werd deze naam gewijzigd in Martinez, een samenvoegsel van Martin en zijn 7 zusters


Wethouder Ruimtelijke Ordening John Levie (BBA): 'De uitbreidingsplannen voor de productiehal voorzien in extra parkeerplaatsen op het eigen terrein van Martinez, zodat de parkeerdruk op het bedrijventerrein niet toeneemt.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.