Bijgewerkt: 24 september 2020

Meepraten over hoe Nederland wil bevallen

Nieuws -> Informatief

Bron: Ziekenhuis Amstelland
16-10-2012

Meldt je aan voor de landelijke discussieavond in Ziekenhuis Amstelland

Een interactieve avond moet antwoord geven op de vraag: 'Hoe wil Nederland bevallen?'. Donderdag 1 november 2012 wordt er in het Universitair Medisch Centrum in Utrecht gediscussieerd over dit onderwerp. 29 Regionale ziekenhuizen, waaronder Ziekenhuis Amstelland, doen hier aan mee. Daar wordt de discussie live gevolgd. In Ziekenhuis Amstelland, kan over de stellingen worden gediscussieerd vanuit een professioneel én persoonlijk perspectief.

Thuis bevallen, of in het ziekenhuis? Wel of geen pijnstilling? Voor zwangere vrouwen zijn er tal van vragen te beantwoorden omtrent hun bevalling. Ook in de media verschijnen berichten over bevallen, maar de zwangere vrouw is hierin zelden aan het woord. De Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) wil daarom weten van de Nederlandse vrouw hoe zij wil bevallen.

Op 1 november organiseert de NVOG daarom een interactieve landelijke discussieavond, onder meer over de onderwerpen veiligheid en zekerheid. Via een livestream is de discussie over drie thema’s in Utrecht te volgen op diverse locaties in het land. Ook via Twitter met #hwjb, sms en de website kunnen geïnteresseerden live reageren op wat er gezegd wordt en vragen stellen.

“Vooral vrouwen die nog gaan bevallen, of net bevallen zijn, huisartsen, verlos- en verpleegkundigen zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen”, laat Katinka Overmars, gynaecoloog in Ziekenhuis Amstelland, weten. De avond op 1 november 2012 staat van 19.30 uur tot 21 uur in Amstelveen onder voorzitterschap van collega-gynaecoloog Alexander Mozes in de ontmoetingsruimte van het ziekenhuis. Aanmelden voor de avond is gewenst, maar niet verplicht. Zie ook: http://www.hoewiljijbevallen.nl/site/Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.