Bijgewerkt: 20 januari 2021

Meer dan 1500 deelnemers collectieve inkoop woningisolatie

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
28-01-2014

Ruim 1.500 inwoners uit Diemen, Amstelveen en Haarlemmermeer doen mee aan de gezamenlijke inkoopactie voor gevel- en vloerisolatie 'Winst uit je woning'. Op 31 januari 2014 worden alle isolatiewerkzaamheden met een geschatte waarde van ruim 2 miljoen euro geveild. Naast het gezamenlijk inkoopvoordeel is er 15% subsidie op isolatiemaatregelen beschikbaar vanuit de gemeenten. Vanwege het succes van de actie is de inschrijftermijn verlengd tot en met 31 januari.

groot Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Jan-Willem Groot (CDA) wethouder Economische Zaken


Veel woningen van vóór 1979 zijn slecht geïsoleerd. De warmte lekt weg, waardoor de verwarming maar blijft aanslaan. Dit brengt hoge stookkosten met zich mee. Beruchte plekken zijn de gevel, het dak en de vloer. Ook via raam- en deurkozijnen gaat veel warmte verloren. Het aanbrengen van isolatie vraagt een investering, maar de kosten kunnen al snel worden terugverdiend, zeker dankzij de gezamenlijke inkoopactie met de subsidie.

Het isoleren van de voor- en achtergevel van een tussenwoning kost normaal gemiddeld € 1.100, maar levert een gemiddeld huishouden € 300 per jaar op. Dat betekent, dat de investering in 4 jaar terugverdiend wordt. Vloerisolatie kost gemiddeld € 1.000 en levert naast een lagere energierekening een warmere woonkamervloer op.

Jan-Willem Groot (CDA) wethouder Duurzaamheid: “Verheugend, dat al zoveel mensen zich hebben ingeschreven voor de gezamenlijke inkoopactie woningisolatie. Dankzij het groepsvoordeel en de subsidie kunnen de investeringen snel worden terugverdiend.”

De inwoners van Haarlemmermeer, Diemen en Amstelveen die zich hebben ingeschreven voor de gezamenlijke inkoopactie op www.winstuitjewoning.nl ontvangen begin februari een offerte op basis van de veiling. Bovenop het groepsvoordeel is 15% isolatiesubsidie mogelijk.

Het aanvragen van subsidie gaat via uw eigen gemeente. Hoe meer mensen meedoen, des te scherper wordt de prijs voor iedereen.

Alsnog inschrijven?

Inschrijven voor de veiling van gevel- en vloerisolatie kan in 3 minuten op www.winstuitjewoning.nl. Na aanmelding krijgt u een gratis advies en beslist u, of u een offerte wilt ontvangen. Na de veiling op 31 januari krijgt u een offerte voor de maatregelen die bij uw woning passen. Pas dan beslist u, of u de maatregelen ook daadwerkelijk wilt laten uitvoeren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.