Bijgewerkt: 28 januari 2021

Meer hulpverlening aan kinderen bij huiselijk geweld in Amstelland

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-06-2013

Amstelveen heeft samen met andere Amstellandgemeenten besloten om hulp te bieden aan kinderen die getuige zijn geweest van huiselijk geweld. De afgelopen jaren was hulpverlening aan deze kinderen beperkt. Geschat wordt, dat het om ongeveer 150 kinderen gaat in regio Amstelland.

Wethouder Jacqueline Koops (ChristenUnie) verantwoordelijk voor jeugdzorg: “Het aanpakken van huiselijk geweld heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De strafrechtelijke aanpak is versterkt en er zijn instrumenten gekomen, waarmee kan worden ingegrepen in onveilige situaties.

De veiligheid staat voorop, maar we moeten niet uitvlakken wat voor ingrijpende gevolgen het zien van huiselijk geweld heeft, zeker bij kinderen. De programma’s “En nu ik…!” voor kinderen van 7 t/m 11 jaar en “Kan iemand mij horen” voor kinderen tussen de 12 en 15 helpen kinderen er voor te zorgen, dat het huiselijk geweld, dat ze hebben meegemaakt, zo min mogelijk van invloed is op de rest van hun leven.”

In Nederland zijn ieder jaar naar schatting zo’n 100.000 kinderen getuige van huiselijk geweld. Voor kinderen is geweld in huis zeer ingrijpend. Het kan grote gevolgen hebben – ook voor heel jonge kinderen, en zelfs voor baby’s.

Bij huiselijk geweld tussen (ex-)partners worden kinderen vaak over het hoofd gezien. De Blijf Groep Amsterdam gaat in september 2013 van start met de programma’s. De Blijf verzorgt een breed aanbod van ambulante hulp en opvang aan iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld in deze regio.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.