Bijgewerkt: 26 januari 2021

Meer kramen op de weekmarkt in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-06-2020

Met een aangepaste indeling kunnen weer meer kramen op de markt staan vanaf vrijdag 5 juni 2020 op het Stadsplein Amstelveen. Ook marktkramen die geen voedsel verkopen mogen weer op de markt staan.

Wel zullen er regels zijn. Inwoners die verkoudheids-of andere coronavirus gerelateerde ziekteverschijnselen hebben, worden verzocht niet naar de markt te komen. De nieuwe marktindeling is corona-proof met onder andere extra brede looppaden. Hierdoor kunnen bijna alle marktkooplieden weer op de markt staan. Een belangrijk verschil is de strak aaneengesloten rijen marktkramen die met preventiezeilen van elkaar worden gescheiden. De gemeente heeft hiervoor enkele obstakels, zoals fietsenrekken, tijdelijk moeten verwijderen. 

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Weekmarkt op het Stadsplein en aan de Rembrandtweg in Amstelveen op vrijdag 18 november 2016


De regels. Om de markt goed te laten verlopen, vraagt de gemeente de bezoekers zich aan de volgende regels te houden:

• Houdt u zich, vanuit uw eigen verantwoordelijkheid, aan de landelijke regels en met name aan de 1,5 meter afstandsregel
• Kom alleen en maak er geen gezellig uitje van
• Eet en drink niet op de markt
• Doe uw inkopen en verlaat dan direct de markt weer
• Houdt u zo veel mogelijk rechts en voorkom opstoppingen
• Kom op een later tijdstip terug als het te druk is op de markt of bij een marktkraam
• Houdt u rekening met anderen en volg de instructies op. Bekijk ook het protocol voor de markt van Amstelveen met ingang van 5 juni 2020.

Controle. Marktmeesters, gastvrouwen en handhavers lopen rond om het naleven van de regels en de drukte op de markt in de gaten te houden. De marktkooplieden zijn verantwoordelijk voor het reguleren van de drukte bij hun marktkraam. Het kan zijn dat zij u vragen om op een later tijdstip terug te komen. Als het te druk is op de markt kan besloten worden om de markt af te sluiten. Dan kan de toegang tot het marktterrein worden gereguleerd door het plaatsen van hekken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.