Bijgewerkt: 28 januari 2021

Mensen maken Amstelveen bijeenkomst in Nes aan de Amstel

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveenweb
19-07-2017

In Nes aan de Amstel stond bij het clubgebouw van de scoutinggroep De Jonge Woudlopers de De Koffiekar van Gijsbert Buijsse in het kader van het programma Mensen maken Amstelveen. De koffiekar rijdt her en der rond, in opdracht van de gemeente Amstelveen, om op die wijze mensen bij elkaar te brengen, contact te leggen en dat alles onder het genot van een kopje koffie. (thee, of frisje mag ook).

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Iedereen werd opgetrommeld om naar het clubgebouw te komen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Burgemeester Van 't Veld vertelt over het doel van het bezoek van het gemeentebestuur van Amstelveen in Nes aan de Amstel


Op dinsdagmiddag 18 juli 2017 was dit ook het geval en nadat iedereen al bijna aan zijn tweede kopje koffie toe was, kwam Mirjam van ’t Veld, burgemeester van Amstelveen het terrein opgelopen na een hectische dag. Zij vertelde dat zij en raadsleden Nes bezochten in het kader van het Mensen Maken Amstelveen programma: 'Omdat wij een manier zochten om met de inwoners in gesprek te gaan over wat ze in de gemeente willen doen en in het dorp Nes. Wat heb je nodig? Hoe kunnen wij jullie helpen met dingen en hoe wil je het met elkaar gezellig houden? Dat bepalen jullie en niet de gemeente! Dus wij gaan met de Koffiebus, (die eigenlijk De Koffiekar heet) met de raadsleden en het college overal langs in Amstelveen en zo komen wij ook bij allerlei gelegenheden op bezoek. Zij vervolgde haar toespraakje met de woorden: ‘Nu hebben wij een leuke mededeling voor de jongeren, maar dat gaat de wethouder doen!

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De Jonge Woudlopers rusten even uit naast het voetbalveld in Nes aan de Amstel


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Vlnr.: Raadslid Rob Ellermeijer (VVD), Frank Berkhout fractievoorzitter van D66-Amstelveen en Martin Kortekaas fractievoorzitter van GroenLinks-Amstelveen in gesprek


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De actie van de dag gebeurt voor het clubgebouw van scoutinggroep De Jonge Woudlopers


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Vlnr.: Gert Jan Slump raadslid van GroenLinks-Amstelveen in gesprek met Tante Bets en Marina Casadei raadslid van SP-Amstelveen (r) met een bewoonster van Nes


Met een aantal ouders en (oud) scouting leiding is in het najaar van 2015 gestart met HappyNes! Speciaal voor de jeugd (12 - 15 jaar) die in Nes a/d Amstel woont en/of binding heeft met Nes, omdat ze de leden van de scouting 'De Jonge Woudlopers' zijn en/of basisschool 'De Zwaluw' hebben gezeten. Jeroen Brandes wethouder vertelde: 'Ik heb de jongeren en de mensen van ‘HappyNes’ gevraagd om hier bij mij te komen staan, omdat jullie heel betrokken zijn met Nes en bij de scouting en jullie, wijzend naar de omstanders, hebben gezien, hoeveel jeugd er is! Maar de 12-plussers hebben andere wensen, ze zijn op kamp geweest en dat is voor herhaling vatbaar. Wij zijn zo geraakt door jullie inzet en dat is de reden, dat ik deze cheque van 2000 euro, uit naam van het College B en W, geef aan de jongeren!' De aanwezigen vonden de geste van de burgemeester en de wethouder zeer verrassend en natuurlijk waren ze reuze blij met deze donatie, dus iedereen applaudisseerde.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Jeugd maakt het bedrag van de donatie bekend. Het is niet zo veel geld voor de vele jongeren in Nes, maar de club kan het goed gebruiken


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De jongeren en hun ouders volgen met spanning de actie van de leden van het College B en W


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De jongeren van Nes zijn duidelijk blij met de geste van het gemeentebestuur


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De moeders zijn blijkbaar ook tevreden, dat het College hun dorp heeft niet vergeten


De gemeenteraadsleden, die niet zo vaak massaal naar Nes komen, voerden gesprekjes met diverse bewoners van het dorp. Ook Mirjam van ’t Veld sprak met één van de oudste bewoners van Nes, mevrouw Huiskes-Roeleveld, beter bekend als Tante Bets. Zij is geboren en getogen in Nes en heeft de mooie leeftijd van 95 jaar inmiddels bereikt. Tante Bets genoot van al het gebeuren om haar heen en natuurlijk helemaal met iedereen die met haar sprak. Want zij is nog goed van geest en een aardige buurvrouw helpt haar indien nodig, met verschillende huishoudelijke taken. Na de speeches, een kopje koffie en een rondje clubgebouw,  gingen onze redactieleden huiswaarts, de drukke bijeenkomst achterlatend op deze stralende zonnige dag.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Er is nog even tijd om met Tante Bets een praatje maken


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Een niet alledaagse foto met Rein Schurink, oud-gemeentesecretaris van Amstelveen met burgemeester Mirjam van 't Veld en Marina Casadei raadslid van SP-Amstelveen


De Koffiekar
De koffiekar van Gijsbert Buijsse werd goed bezocht en zijn vers gemaakte koffie werd door de mensen goedgekeurd en dat is geen wonder. Hij schenkt Kayah Bio Organic koffie en die koffie garandeert een eerlijke prijs voor de koffieboeren en een heerlijke melange van de beste organisch geteelde bonen. Caffè di Capo is een melange van koffiebonen Robusta W.I.B.* uit Flores (Indonesië) en Brasil Santos / Minas Gerais (Brazilië).

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Gijsbert Buijsse voor zijn koffiekar zorgt voor vers en heerlijke koffie voor de bezoekers


Oer Hollandse gezelligheid en Italiaanse kwaliteit, dat wil de koffiekar uitstralen. Met dit in het achterhoofd heeft hij gezocht naar het ideale vervoersmiddel om de koffie bij de klant te krijgen. Na lang zoeken vond hij het op Sicilië. Een Fiat 900e panorama uit 1970 werd omgebouwd tot mobiele koffiekar. Door zijn unieke uitstraling is de koffiekar een echte blikvanger. De espressomachine wordt via de zijdeur naar buiten getrokken, zodat de klant goed kan zien hoe zijn verse koffie bereid wordt. Op dit moment is de koffiekar voorzien van een 2-groeps Fiorenzato espressomachine en een grind-on-demand bonenmaler.

The Junior Woodchucks
In de Disney-strips rond Donald Duck is 'De Jonge Woudlopers', een vereniging van vooral kinderen, die van alles voor de natuur doen. Ze lijken wel enigszins op de scouting. Ook Kwik, Kwek en Kwak zitten bij de 'Jonge Woudlopers'. Ze zijn er erg goed in, want ze zijn 500 (of meer) sterren generaals en ze hebben de leiding over de Woudlopergroepen A, B en C. De Jonge Woudlopers (of The Junior Woodchucks) zijn in 1951 door een Amerikaans striptekenaar Carl Barks bedacht voor het verhaal Operation St. Bernard. De scoutingsgroep De Jonge Woudlopers van Nes aan de Amstel bestaat sinds januari 1978 met een oorspronkelijk rooms-katholiek signatuur.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Even rondkijken in het clubhuis van De Jonge WoudlopersAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.