Bijgewerkt: 19 september 2020

Mercedes-Benz CapaCity L bus op bezoek in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb/Connexxion
05-03-2016

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Een Connexxion bus van 21 meter lang parkeert in het busstation Amstelveen Centrum op vrijdagochtend 4 maart 2016. De slogan op de zijkant van de bus is verwarrend, want het is een Mercedes bus en niet door Connexxion werd geproduceerd. Er staat: 'Connexxion ontwikkelt de bus van de toekomst. We horen graag uw mening!'


De Mercedes-Benz CapaCity L (Citaro GL) is een laag vloerse bus, die vanaf 2006 door EvoBus (een dochteronderneming van Daimler AG. onder de merknamen Mercedes-Benz en Setra produceert) geproduceerd wordt. Dit bustype is speciaal ontwikkeld als stadsbus voor gebruik op lijnen met een hoge passagierscapaciteit. De naam verwijst ook naar het gebruik: Capacity Citybus, oftewel de Engelse woorden voor capaciteit en stadsbus. Door de lengte van de bus is het er voor de chauffeurs niet makkelijker op geworden om door de stad te rijden, zeg maar manouvreren. Gelukkig kunnen zij met verschillende op de bus bevestigde videocamera's aan de zijkant en achterkant, het verkeer vanuit verschillende hoeken in de gaten houden. De beelden van de camera’s zijn te zien op de monitor bij de bestuurdersstoel.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De stijlvolle stoelen in de Mercedes-Benz CapaCity L bus


De bus kan 191 reizigers vervoeren. De milieuvriendelijke (Euro6) gelede bus (harmonicabus) kan vooral zijn diensten bewijzen op zeer drukke trajecten, zoals bijvoorbeeld de R-Net (Regio-Net) lijnen in de wijde omgeving van Schiphol. De bus past geheel in de uitgangspunten van Connexxion, dat de meest innovatieve en milieuvriendelijke vervoerder van Nederland wil zijn. Connexxion wil onder meer van de inwoners van Amstelveen en omgeving weten, wat ze van deze extra lange bus vinden: de voorzieningen in de bus, de uitstraling, de indeling van het interieur en dergelijke.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De comfortabele stoel van de buschauffeur in de Mercedes-Benz CapaCity L bus met de videomonitoren
Op het terrein van het busstation, naast de bus, had men diverse stoelen geplaatst. Het publiek dat de bus vanbinnen bekeek, kon daarna op de stoelen plaatsnemen en voelen welke lekker zat en comfortabel aanvoelde. Dit kon dan weer aangegeven worden op een bord dat naast de stoelen stond. Of er veel bezoekers zijn geweest is ons niet bekend, want het weer werkte niet echt mee. Er viel koude natte sneeuw en er raasde een pittige wind door het busstation. Wat de conclusie gaat worden, kunt u te zijner tijd weer op Amstelveenweb.com lezen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.