Bijgewerkt: 25 mei 2020

Metropoolregio Amsterdam gaat internationaal

Nieuws -> Regio

Bron: Gemeente Amstelveen
09-02-2010

De Metropoolregio Amsterdam (MRA) moet in de top vijf aantrekkelijkste Europese steden voor internationale bedrijven en investeerders blijven. Dit hebben wethouders van Economische Zaken van deelnemende overheden op de economische agenda voor de komende jaren gezet. De gemeente Amstelveen participeert op strategisch niveau en draagt bij aan uitvoeringsprojecten.

Tijdens de tweede PRES-conferentie (Platform Regionaal Economische Structuur Metropoolregio Amsterdam) begin december kwamen de bestuurders economie bij elkaar om met bedrijfsleven en kennisinstellingen gezamenlijke ambities te formuleren.

De MRA ambitie richt zich op acht sectoren waaronder zakelijke en financiële dienstverlening, ICT, creatieve industrie en tuinbouw. MRA zet in op vijf stimuleringsthema’s: kennis en innovatie, arbeidsmarkt stimuleren, acquisitie en promotie versterken, ruimte en bereikbaarheid garanderen, en een efficiënte regie en aansturing.

Doelstellingen van de MRA krijgen concrete vorm door regionale uitvoeringsorganisaties zoals AmsterdamInBusiness (AIB), Expatcenter, Greenport Aalsmeer, en Plabeka (platform bedrijven en kantoren).

Blijven investeren

Wethouder Groot van Economische Zaken ondersteunt de missie van de Metropoolregio: ‘het is belangrijk dat de regio blijft investeren en bouwen aan de internationale aantrekkingskracht op economisch vlak maar ook op het niveau van de woon- en leefkwaliteit.

De kredietcrisis is een reële dreiging en we zullen alles in het werk moeten stellen om internationaal te blijven concurreren, ons Amsterdam-merk in het buitenland te blijven waarmaken en de regionale arbeidsmarkt voor de langere termijn veilig te stellen.’

De Metropool roept ook het rijk op om de komende vijf jaar haar financiële steun te garanderen. Alleen dan kunnen de doelstellingen worden verankerd en resultaten geboekt.

MRA bestaat uit 39 overheden in Noord-Holland en Flevoland, en staat op nummer 5 genoteerd na Londen, Parijs, Barcelona en Boedapest. De regio bood in 2008 ruim 1,3 miljoen arbeidsplaatsen, waarvan ruim 40.000 in Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.