Bijgewerkt: 26 januari 2021

Minder kinderopvangtoeslag in 2013

Nieuws -> Overheid

Bron: Rijksoverheid
18-10-2012

In 2013 krijgen de meeste ouders minder kinderopvangtoeslag van de overheid, ouders zullen zelf  een groter gedeelte van de kosten moeten betalen. Dit blijkt uit het besluit kinderopvangtoeslag dat op 18 oktober 2012 is gepubliceerd.

De vergoeding gaat omlaag voor het eerste kind, dat naar de kinderopvang gaat. Het eerste kind is het kind voor wie ouders de hoogste kinderopvangkosten hebben. Voor ouders met een gezamenlijk inkomen van 17.230 euro, of lager gaat de toeslag voor het eerste kind niet omlaag. 

kinderen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Veel kinderen gaan ook in Amstelveen naar een kinderopvang


Ouders met een gezamenlijk inkomen van 118.189 euro, of meer krijgen geen vergoeding meer voor het eerste kind. Voor het tweede en volgende kinderen krijgen deze ouders wel kinderopvangtoeslag. De vergoedingspercentages voor het tweede en volgende kinderen zijn gelijk aan 2012. De maximum uurprijzen waarvoor ouders een vergoeding kunnen krijgen, worden voor 2013 verhoogd. 

Voor dagopvang wordt de maximum uurprijs  € 6,46, voor de buitenschoolse opvang € 6, 02 en voor gastouderopvang € 5,17. Ouders kunnen vanaf medio november 2012 een proefberekening maken op www.toeslagen.nl  wat er precies voor hen verandert.  De bezuiniging maakt deel uit van een pakket maatregelen die het kabinet heeft genomen om de overheidsfinanciën op orde te brengen.

Voorwaarden kinderopvangtoeslag

Om in aanmerking te komen voor kinderopvangtoeslag moeten u en uw eventuele toeslagpartner beiden werken, of studeren. Als u niet werkt, komt u alleen in aanmerking als u bezig bent uw kansen op werk te vergroten. Bijvoorbeeld door het volgen van een re-integratietraject bij het UWV, of de gemeente. Uw kind moet een geregistreerde kinderopvangorganisatie bezoeken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.