Bijgewerkt: 12 juli 2020

Moederdag 2011

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb
07-05-2011

Op de tweede zondag 8 mei 2011 wordt in veel landen en ook in Nederland, Moederdag gevierd. De eerste tekenen van de viering voor moeders, waren in het oude Griekenland tijdens de lente-plechtigheden, ter ere van Rhea (of Cybele), de Grote Moeder der goden.

Ook in Italië werd deze cultus gevierd op de dag van idus (13e of 15e dag van een maand) van maart. In het kader van een religieus festival werden de Romeinse matrones gevierd op 1 maart, op de dag van Matronalia.

taart Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2011)

Moederdag taartHet Verenigd Koninkrijk volgde op haar beurt tijdens het festival in 1914, de zogenaamde 'Mothering Sunday. Eerst bij het begin van de vastentijd en later op de vierde zondag van de lente.  In de VS werd het eerste georganiseerde programma van de Moederdag gehouden bij de Methodist Episcopal Church in Grafton, West-Virginia op 10 mei 1908.

Dit ontwikkelde zich tot de moderne Moederdag zoals wij die tegenwoordig vieren. Veel landen zoals Nederland, België, Denemarken, Finland, Italië, Turkije en Australië en vele andere volgden en ze vieren nog steeds Moederdag.

Op Moederdag verwennen wij onze moeder. Op deze dag krijgt ze van ons alle aandacht die zij verdient. Ze wordt verwend met een ontbijtje op bed, een cadeau en een maaltijd die ze nu eens niet zelf hoeft te bereiden.

Iedere dag van het jaar zou moeder eigenlijk geëerd moeten worden, maar dat is niet haalbaar. Dus op de tweede zondag in mei, kan een ieder zijn of haar waardering nog eens extra uiten. Gezellige dag toegewenst!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.