Bijgewerkt: 26 januari 2021

Mogelijk valse bankafschrijving ook bij u!

Nieuws -> Politie

Bron: Gemeente Amstelveen
17-01-2013

In het hele land zijn er mensen, ook in Amstelveen, bij wie mogelijk ten onrechte een bedrag 49,95 euro is afgeschreven van hun bankrekening onder vermelding van 'Gemeentelijke heffing 2013'.

Alhoewel sommige mensen denken, dat dit van de gemeente uitgaat, wil de gemeente Amstelveen benadrukken, dat de gemeente hier niets mee te maken heeft. De gemeentelijke belastingaanslagen gaan eind januari de deur uit. De eerste betaaltermijn is eind februari.

Deze incasso gaat uit van het bedrijf Hopmans Holding BV uit Ugchelen (bij Apeldoorn), die aangeven de onderneming World Wide Administrators BV gecontracteerd te hebben om dit bedrag te incasseren. Dit bedrijf wekt de indruk, dat het bedrag is verschuldigd voor het bezwaar maken tegen de WOZ-waarde.

Volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten Alphen aan den Rijn, Zwolle, Hilversum, Ouder-Amstel, Westland, Zoetermeer en Amstelveen kregen meldingen binnen over deze valse incasso.

Wat kunt u doen?

Wij adviseren u om contact met uw bank op te nemen om dit bedrag terug te laten boeken (storneren). Normaal gesproken moet u dit verzoek binnen 56 (kalender) dagen na de afschrijving bij uw bank doen. Indien een incasso ten onrechte is uitgevoerd kan men binnen 56 dagen de bank verzoeken de incasso terug te betalen, zonder opgaaf van reden. Banken zijn hiertoe verplicht.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.