Bijgewerkt: 23 januari 2021

Mogelijk wordt het Stadshart Amstelveen uitgebreid

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-06-2013

Om de regionale functie van het Stadshart Amstelveen te behouden en te versterken heeft Unibail-Rodamco, de eigenaar van het grootste deel van de winkelruimte in het Stadshart, een plan ontwikkeld.

Onderdeel van het plan is een uitbreiding van het Stadshart. B en W van Amstelveen zien goede kansen in dit initiatief en hebben daarom besloten de gemeenteraad een voorstel voor te leggen waarin de Visie Stadshart 2025 wordt aangepast om uitbreiding van winkels naast het huidige winkelcentrum mogelijk te maken. In dit voorstel worden ook belangrijke voorwaarden beschreven zoals een goede regeling voor bewoners.


Grotere kaart weergeven Het winkelcentrum in het Stadshart van Amstelveen

B en W van Amstelveen zien goede kansen in het plan van Unibail-Rodamco. Door in te spelen op veranderingen in het winkellandschap en wensen van de consument kan de regionale functie van het winkelcentrum worden versterkt, zodat meer consumenten de weg naar het winkelcentrum weten te vinden.

Doordat Unibail-Rodamco veel geld gaat investeren zijn er kansen op het gebied van werkgelegenheid en economische ontwikkeling. Naast de versterking van de bestaande winkels kunnen internationale winkelketens door een vernieuwd winkelcentrum worden aangetrokken. Het Stadshart zal daardoor aantrekkelijker worden voor zowel inwoners van Amstelveen als voor de regio.

De gemeente heeft voorwaarden opgesteld, waaraan het plan van Unibail-Rodamco moet voldoen. Zo voorziet het plan in een uitbreiding van het Stadshart in noordoostelijke richting.

Hierdoor zullen het huidige politiebureau, ruim 40 woningen in de Schildersbuurt en ruim 25 woningen boven het Binnenhof verdwijnen. Een goede oplossing voor alle belanghebbenden is een absolute voorwaarde van de gemeente. Bewoners van woningen binnen het plangebied zijn persoonlijk van het plan op de hoogte gesteld.

Wethouder Economische Zaken Jan-Willem Groot (CDA): “Ik ben blij, dat in deze economische zware tijd een marktpartij zo’n grootschalige investering wil doen in ons Stadshart. Als aan een aantal belangrijke voorwaarden wordt voldaan, zoals een goede regeling voor de bewoners en het politiebureau, voldoende parkeerplaatsen, meer werkgelegenheid, dan denk ik dat het plan van Unibail-Rodamco grote kansen biedt om het Stadshart toekomstbestendiger te maken.”

De gemeenteraad van Amstelveen beslist naar verwachting per 3 juli 2013 over het voorstel. Op maandag 17 juni 2013 is in het Raadhuis een informatieavond over de plannen voor het Stadshart Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.